Pitkäaikainen The Beach Boys -muusikko Billy Hinsche on kuollut

Dino, Desi and Billy -yhtyeessä sekä The Beach Boysissa vaikuttanut muusikko Billy Hinsche on kuollut.

70-vuotias muusikko menehtyi sairastettuaan jättisolusyöpää.

Näyttelijäpariskunta Lucille Ballin ja Desi Arnazin tytär Lucie Arnaz, jonka veli Desi Arnaz Jr. muodosti Dino, Desi and Billyn Hinschen sekä Dean Martinin pojan Dean Paul Martinin kanssa, vahvisti suru-uutisen lauantaina.

”[sairaus] diagnosoitiin vain pari viikkoa sitten”, Arnaz kirjoittaa. ”Se tuhosi hänet hallitsemattoman junan lailla.”

Hinsche menehtyi samana päivänä kuin hänen 95-vuotias äitinsä Celia.

Filippiineillä syntynyt Hinsche muutti lapsena perheensä kanssa Beverly Hillsiin, jossa hän tutustui Arnaziin ja Martiniin. Kolmikko perusti yhtyeen 1960-luvun alussa ja sai kontaktiensa avulla nopeasti levytyssopimuksen.

Dino, Desi and Billy kirjautti nimiinsä muutaman hitin, kuten I’m a Fool ja Not the Lovin’ Kind, mutta esiintyminen The Beach Boysin lämppärinä loi uudet suuntaviivat Hinschen tulevaisuudelle. Hinsche kynäilikin Dino, Desi and Billyn viimeisen Lady Love -singlen yhdessä Brian Wilsonin kanssa. Hinsche liittyi pian tämän jälkeen The Beach Boysin kiertue- ja sessiomuusikoksi ja toimi pestissä kahteenkin eri otteeseen 1971-1977 ja 1982-1996.

Hinsche lauloi myös taustoja The Beach Boysin Carl Wilson ja Bruce Johnstonin kanssa Elton Johnin Don’t Let the Sun Go Down on Me -kappaleella.

View this post on Instagram

A post shared by Brian Wilson (@brianwilsonlive)