Pixies julkaisee albumin yli 20 vuoden tauon jälkeen!

1980 ja 1990 -lukujen vaihteen persoonallisimpiin ja arvostetuimpiin rockbändeihin kuuluva Pixies julkaisee uuden studioalbumin yli 20 vuoden tauon jälkeen. Täysin puskista 25.4. ilmestyvä Indie Cindy -albumi ei tule, sillä levy kokoaa yhteen viime kuukausina julkaistut ep-levyt EP1 ja EP2 sekä uuden EP3-julkaisun.

Kiireisimmille albumista julkaistaan viikkoa ennen julkaisupäivää juhlittavana Record Store Dayna ennakkovinyyliversio. Yhtyeen kotisivuilta voi tilata myös erikoispainoksen.

– Uutta musiikkia oli vain pakko tehdä, kertoo rumpali David Lovering.

– Emme voineet vain jatkaa kiertämistä ilman mitään uutta. Näin ollen keskustelu muuttui kirjoitamiseksi ja äänittämiseksi ja olemme iloisia siitä tavasta miten kaikki järjestyi.

Tuorein albumilta lohkaistu videobiisi on Greens And Blues:

Pixiesin tie paluualbumiin on ollut pitkä ja mutkikas.

Pixies julkaisi yhden minialbumin ja neljä pitkäsoittoa vuosina 1988–1991. Yhtye hajosi vuonna 1993 etenkin laulaja-kitaristi Black Francisin ja basisti Kim Dealin välisiin kitkoihin. Francis muutti taiteilijanimensä Frank Blackiksi ja siirtyi soolouralle, johon on aktiivisesti kuulunut myös kitaristi Joey Santiago. Kim Deal puolestaan piti itsensä kiireisenä etenkin The Breedersin riveissä. Myös rumpali David Lovering puuhasi monien bändien parissa – sekä työllisti itseään taikurina.

Vuonna 2003 Black Francis ilmoitti halustaan kasata Pixies uudelleen Joey Santiagolle, joka puolestaan taivutteli Dealin ja Loveringin mukaan reunioniin. Seurasi kiertueita ja yksi uusi biisikin (Bam Thwok, 2004).

Vuonna 2012 yhtye majoittui yhdessä luottotuottajansa Gil Nortonin kanssa Walesiin äänittämään uutta materiaalia. Prosessin aikana basisti Kim Deal lähti yhtyestä  keskittyäkseen The Breedersiin. Kolmimiehiseksi kutistunut Pixies päätti kuitenkin viedä urakan loppuun.

Paluu-ep-levyt ovat saaneet hyvin ristiriitaisen vastaanoton. Esimerkiksi Pitchfork haukkui levyt armottomasti lyttyyn, mutta toisaalta NME ja Quietus ovat olleet suopeita etenkin kakkososalle.

Indie Cindyn biisilista:
What Goes Boom
Greens And Blues
Indie Cindy
Bagboy
Magdalena 318
Silver Snail
Blue Eyed Hexe
Ring The Bell
Another Toe In The Ocean
Andro Queen
Snakes
Jaime Bravo

Kansitaiteesta vastaa Pixiesin ja 4AD-levy-yhtiön luottograafikko Vaughan Oliver.