Poliisi tiedottaa: Epäjohdonmukaisten tanssiaisista on aloitettu esitutkinta

Poliisi tutkii tapausta tässä vaiheessa kokoontumisrikkomuksena.
8.8.2023 16:45

Viime viikolla Kuusamossa Rukajärven hylätyllä golfkentällä järjestetty Epäjohdonmukaisten tanssiaiset eli Epikset osoittautui farssiksi, jota seurattiin niin sosiaalisessa mediassa kuin valtakunnan medioissa. Erinäisten vaiheiden jälkeen festivaali jouduttiin lopulta keskeyttämään lukuisten puutteiden vuoksi, joita ei viranomaisten kehotuksista huolimatta saatu korjattua.

Tapahtuman puuhamies Mikko Levón sanoi Helsingin Sanomille, että poliisi on aloittanut tapahtumasta esitutkinnan. Nyt poliisi on vahvistanut asian ja tiedottaa selvittävänsä, onko tapahtuman järjestäjä syyllistynyt rikokseen laiminlyödessään kokoontumislain vaatimia toimia.

”Poliisi on aloittanut asiasta esitutkinnan ja tutkii tapausta tässä vaiheessa kokoontumisrikkomuksena. Se selvittää, onko tapahtuman järjestäjä rikkonut yleisötilaisuudelle määrättyjä ehtoja. Poliisi tutkii muun muassa sitä, onko tapahtumassa ollut lupaehtojen mukainen määrä järjestyksenvalvojia”, tiedotteessa todetaan.

”Meillä oli lupa-asioissa lista asioita, mitkä piti muuttaa, ja ne eivät menneet läpi siinä tohinassa. Tämä on sellainen asia, minkä olisin voinut hoitaa hyvissä ajoin”, Levón kertoi Helsingin Sanomille.

Levónin mukaan poliisi oli huolestunut järjestyksenvalvojien vähäisen määrän lisäksi siitä, että alueella ei ollut kulkuesteitä, jotka olisivat estäneet ajamasta yleisön sekaan. Lisäksi esiintymislavan edestä puuttui mellakka-aita.

Lisää luettavaa