Punkstoon ja Metaltoon rinnalle syntyi myös Suomirapstoo – Jakaa kokemuksia hip hop- ja rap-skenessä tapahtuneista väärinkäytöksistä

Tilin perustivat toimittaja Ina Mikkola ja näyttelijä-artisti Fanni Noroila.

Viime viikonloppuna Instagramissa avattiin Punkstoo-tili, jossa jaetaan anonyymisti kokemuksia punkskenen misogyniasta eli naisvihamielisyydestä sekä piireissä tapahtuneista seksuaalisista hyväksikäytöistä, ahdisteluista ja väkivaltatapauksista. Sivulla on muutaman päivän aikana julkaistu lähes toistasataa eri kertomusta ja ylläpitäjien mukaan lisää viestejä tulee heille satoja tunnissa.

Eilen Instagramissa avattiin Punkstoon sisarkanava Metaltoo, jossa jaetaan vastaavia kokemuksia, joita on tapahtunut metalli- ja rockpiireissä. Metaltoo-sivustollakin julkaisuja on jo tätä kirjoittaessa yli 60.

Punkstoo ja Metaltoo ovat saaneet rinnalleen nyt myös Suomirapstoo-kanavan, joka sisarkanaviensa tavoin jakaa anonyymisti kokemuksia misogyniasta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta sekä henkisestä ja fyysisestä väkivallasta, mitä on tapahtunut Suomen hip hop- ja rap-piireissä. Suomirapstoo-kanavan takana ovat toimittaja Ina Mikkola sekä näyttelijä-artisti Fanni Noroila, joka kuuluu helsinkiläiseen rap-duo SOFAan.

Alla Suomirapstoo-tilin ensimmäisenä julkaisuna toimiva ylläpitäjien tiedote (katso tiedote täältä, mikäli upotus ei toimi):