Punkyhtye edelleen velkaa levy-yhtiölle 40 vuotta vanhasta klassikkolevystä – Fanit vaativat nettiadressilla velan unohtamista

The Slits vuosimallia 1977.

Punk- ja postpunk-pioneeri The Slits on kitaristi Viv Albertinen mukaan edelleen levy-yhtiö Islandille velkaa 40 vuotta sitten julkaistusta Cut-debyyttilevystä.

Albertine kertoi Twitterissä ettei yhtye ole koskaan saanut levystä rojalteja, sillä kaikki raha on mennyt yhtiöltä aikanaan saamansa 45 000 punnan ennakkoon. Albertine avasi tilannetta paremmin Facebookissa:

– Levy-yhtiö on saanut vuonna 1979 antamansa ennakon takaisin moninkertaisesti myyntituloista, mutta koska yhtye saa Islandin tuotosta (josta on ensin vähennetty yhtiön kulut) vain 8%, joka menee kokonaan ennakon takaisinmaksuun, olemme edelleen yhtiön mukaan heille velkaa 10 000 puntaa, kertoo Albertine.

– Vaikka Cut on myynyt tuhansia kappaleita ja Island sekä tuottaja Dennis Bovell ovat saaneet levystä hyvät rahat, totuus on, että yhtye ei ole saanut näinä vuosina pennin hyrrää.

Albertine toivoo levy-yhtiön unohtavan velan, jotta The Slits saisi viimein lähes 40 vuoden jälkeen sille kuuluvia rojalteja. Albertinen pyyntöä tukemaan on perustettu myös nettiadressi change.org -palvelussa.

Punkradio Uncensoredin käynnistäma adressi on tätä kirjoittaessa kerännyt 5 332 allekirjoitusta viidessä päivässä. Adressin tavoite on kerätä 7 500 allekirjoitusta, jonka jälkeen se toimitetaan levy-yhtiölle.

– On absurdia, miten näin upea bändi ei saa yhtään rahaa levystään. Jälleen yksi todiste siitä, millaisia rahanhimoisia parasiitteja musiikkiteollisuudessa toimii, arvostelee eräs adressin allekirjoittanut.