Raakalaiset eivät Pariisissa määrää – terrori-iskun kohteeksi joutunut Bataclan avaa loppuvuodesta jälleen ovensa

13.4.2016 18:33

Pariisin Bataclan-konserttipaikka, johon terroristit hyökkäsivät viime marraskuussa surmaten 89 ihmistä, ilmoittaa Facebook-sivullaan jatkavansa toimintaansa jälleen loppuvuodesta. Tarkkaa avaamispäivää ei vielä ilmoitettu, mutta ensimmäinen tiedotettu keikka järjestetään 16. marraskuuta, noin vuosi terrori-iskun jälkeen. Tuolloin brittiläinen Pete Doherty nousee Bataclanin lavalle.

”Bataclanin kunnostustyöt ovat alkaneet. Kaikki tilat ja laitteisto kunnostetaan”, klubi ilmoittaa. ”Haluamme säilyttää sen lämpimän ja ystävällisen hengen, mikä klubilla on ollut aina läsnä.”

Bataclan aloitti toimintansa alun perin vuonna 1865, eli historiaa riittää. Se on toiminut rockbändien keikkapaikkana 1970-luvulta lähtien.

Muita tähän mennessä ilmoitettuja loppuvuoden esiintyjiä ovat Youssou N’Dour (18.11.), Nada Surf (2.12.) ja MZ (3.12.). Lisää artisteja julkistetaan lähiaikoina.

Bataclan vakuutti pian terrori-iskun jälkeen, että konserttisali nousee vielä. ”Sydämemme ovat raskaat joidenkin kuukausien tai vuosien ajan. Mutta me avaamme uudelleen. Me emme antaudu”, klubin edustaja Dominique Revert sanoi Billboardille.

Lisää luettavaa