Rannalle Rock and Roll Hall of Famesta jätetyn Judas Priestin kitaristi kyseenalaistaa koko instituution uskottavuuden – ”En puhu koko bändin puolesta, mutta…”

Kuten tunnettua, perjantaina runsaasti positiivista pöhinää herättäneen Firepower-albumin julkaissut Judas Priest ei tullut vihityksi Rock and Roll Hall of Famen arvovaltaiseen joukkoon instituution viimeisimmällä nimityskierroksella. Yhtyeen kitaristi Richie Faulkner on nyt kertonut oman näkemyksensä yhtyeensä rannalle jäämisestä The Vindicatorin tuoreessa haastattelussa.

”En puhu koko bändin puolesta”, mies aloittaa ja jatkaa: ”Tämä on vain minun mielipiteeni, mutta [Hall of Fameen pääsy] merkitsee osalle faneista hyvinkin paljon. Metal on aina ollut altavastaajan asemassa. Priestin kaltaisen bändin ehdokkaaksi pääsy on hienoa metalin ja sen ystävien kannalta, ja on hienoa nähdä että noita faneja arvostetaan. Toisaalta näkisin, että uuden musiikin luominen ja maailman kiertäminen viidenkymmene vuoden ajan, meidän fanikuntamme kanssa, on suurempi kunnianosoitus kuin mikään palkinto. Fanimme ovat intohimoisia.”

Faulkner huomauttaa, että Hall of Famessa on tällä hetkellä vain kaksi (Black Sabbath ja Metallica) todellista metallibändiä ja kyseenalaistaa täten koko instituution uskottavuuden: ”Mikäli Priestiä ei oteta mukaan, mikä on sen uskottavuus?”

Judas Priest suuntaa seuraavaksi Pohjois-Amerikan kiertueelle, joka starttaa ensi viikon tiistaina Pennsylvanian Wilkes-Barresta.