R&B-laulaja R. Kelly tuomittiin 30 vuodeksi vankeuteen lukuisista seksuaalirikoksista

Rex Features/Shutterstock/All Over Press

R&B-laulaja R. Kelly on saanut 30 vuoden vankeustuomion, raportoi Rolling Stone.

Laulajaa syytettiin muun muassa seksikaupan vastaisen lain rikkomisesta ja kiristyksestä. Kellyn katsottiin myös käyttäneen julkisuuden tuomaa asemaansa hyväkseen houkutellessaan naisia ja alaikäisiä tyttöjä osaksi seksirinkejä.

Kellyn asianajaja vetosi laulajan ”kaoottiseen” lapsuuteen, ja siihen että tämä on itsekin joutunut seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Muusikkoa on vuosikymmenten varrella epäilty ja syytetty seksuaalirikoksista aiemminkin. Vuonna 1994 Kelly avioitui laittomasti laulaja Aaliyahin kanssa tämän ollessa 15-vuotias. Kelly itse oli tuolloin 27. Aaliyah oli valehdellut olevansa 18-vuotias. Liitto purettiin muutamaa kuukautta myöhemmin. Myöhemmin Kellyä syytettiin väärennetyn henkilöllisyystodistuksen hankkimisesta naimaluvan saamiseksi. Vuonna 2021 Kelly myönsi asianajajiensa välityksellä olleensa seksuaalisessa kanssakäymisessä alaikäisen laulajan kanssa.

Vuonna 2002 laulajaa syytettiin puolestaan lapsipornon hallussapidosta, mutta lopulta hänet vapautettiin kaikista syytteistä.