Ringo Starr nimeää kappaleen, joka määrittelee hänen koko uransa – ”Se oli todella merkittävä hetki”

Rumpali nimesi myös kappaleen, jota on kaikkein mieluisinta soittaa keikoilla.
7.7.2023 13:03

Tänään (7.7.) 83 vuotta täyttävä Richard Starkey, joka paremmin Ringo Starrina tunnetaan, joutui tuoreessa Vulturen haastattelussa tiukan paikan eteen, kun rumpalilta kysyttiin, mikä yksi kappale hänen mielestään määrittelee hänen koko kuusi vuosikymmentä kestäneen uransa musiikin parissa. Starrin valinta löytyy The Beatlesin alkuajoilta.

”Koska se oli ensimmäinen kappaleemme, vastaukseni on Love Me Do”, rumpali toteaa.

”Olimme tehneet äänitteen. Musiikkiamme oli nyt vinyylillä. Siitäkin huolimatta, että George Martin (tuottaja) oli ottanut studioon mukaan sessiokaveri Andy Whiten ja me molemmat soitimme. Hän soittaa levyversiolla, minä singleversiolla. Mutta olimme kiitollisia, että Martin ylipäänsä otti riskin kanssamme, koska niin moni levy-yhtiö oli antanut meille pakit. BBC oli ainoa radio, joka soitti kappaletta. Olimme tien päällä ja pysähdyimme: ’Vau, olemme radiossa!’ Se oli todella merkittävä hetki. Oli maagista olla tällä pienellä vinyylinpalalla.”

”Totta kai rakastin monia kappaleita, joita teimme sen jälkeen, mutta ensimmäinen kerta on aina erityinen tapaus.”

Beatlesin esikoispitkäsoitolta löytyvä Shirelles-laina Boys, jonka Starr myös laulaa, on rumpalin mukaan puolestaan kappale, jota on kaikkein mieluisinta soittaa keikoilla.

”Esitin sitä jo ennen Beatlesiä Rory Stormin ja The Hurricanesin kanssa. Se vain rokkaa. Se, että soitan sitä yhä tänäkin päivänä saa leveän hymyn kasvoilleni”, Starr tuumaa.

Lisää luettavaa