Ritchie Blackmore ylistää edesmennyttä Eddie Van Halenia: ”Hän oli suurin kitarasankari”

8.10.2020 08:58

Eddie Van Halenin poismeno on luonnollisesti noteerattu laajasti musiikkikentällä. Edesmennyttä kitaristisuuruutta ovat surreet sosiaalisessa mediassa niin Kiss, Metallica, Flea, Slash, Nikki Sixx, Geezer Butler, Scott Ian, Quincy Jones, Michael Schenker, Ozzy Osbourne, Mike McCready, Angus Young, Robb Flynn kuin monet, monet muutkin rockin silmäätekevät. Ilahduttavasti myös Eddien kanssa ahkerasti riidelleet Sammy Hagar ja Michael Anthony ovat nostaneet hattua entiselle yhtyetoverilleen.

Kaikkia kunnianosoituksia ei tarvinne nostaa erikseen esille, mutta nostetaan nyt tämä: Eddie Van Halenin kanssa vähintäänkin samansuuruinen kitarajumala Ritchie Blackmore julkaisi Facebook-kanavallaan tekstin, jossa Van Halenia ylistetään huomattavan painavin sanankääntein. Blackmore ei mitenkään kevyesti kehuja jaa, joten ele tuntuu muistelovirrassa erityisen hienolta.

”Eddie Van Halen oli loistava kitaristi, jonka kehittämää tekniikkaa jäljitteli kokonainen sukupolvi kitaristeja. Hän oli myös yksi mukavimmista muusikoista, mitä olen tavannut. Erittäin ujo mies, ei lainkaan omahyväinen”, Blackmore kirjoittaa.

”Frank Zappa sanoi Van Halenin keksineen kitaran uudelleen. Olen tästä samaa mieltä. Häntä tullaan kaipaamaan, mutta hänen perintönsä muistetaan ikuisesti. Hän oli suurin kitarasankari.”

Lue Blackmoren alkuperäinen teksti alapuolelta. Kyllähän tässä väkisinkin herkistyy.

Lisää luettavaa