Rock and Roll Hall of Famen ehdokkaat vuodelle 2017 ilmoitettu – mukana jälleen pari artistia, jotka saanevat rokkipuristit repimään hiuksiaan

18.10.2016 17:04

Vuotuisat uudet ehdokkaat Rock and Roll Hall of Fameen on jälleen julkaistu. Joukossa on jälleen koko joukko vanhemman ja nuoremman sukupolven artisteja ja bändejä, joiden ensimmäisen singlen julkaisemisesta on vähintään 25 vuotta.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa ehdolla on muun muassa Pearl Jam, Depeche Mode, Jane’s Addiction, Journey, Electric Light Orchestra ja Steppenwolf. Toista tai kolmatta kertaa paikkaa havittelevat puolestaan Yes, The Cars ja MC5. Sitkein sissi ehdokkaiden joukossa on ehdottomasti Chic, joka on ehdolla nyt jo yhdettätoista kertaa.

Rock and Roll Hall of Famea on saanut osakseen myös paljon kritiikkiä, erityisesti ehdokasvalinnoillaan ottamalla mukaan esimerkiksi räppäreitä ja r’n’b-artisteja. Tänä vuonna rockpuristeille harmaita hiuksia todennäköisesti aiheuttavat ainakin ensimmäistä kertaa ehdolla oleva Tupac Shakur, toista kertaa ehdolla oleva Janet Jackson sekä Chaka Khan, joka on ehdolla nyt kolmatta kertaa.

Rock and Roll Hall of Fameen nostettavat artistit valitaan muusikoista ja alan ammattilaisista koostuvien raatilaisten sekä yleisön antamien äänten perusteella. Omia suosikkejaan voi käydä äänestämässä täällä.

Lisää luettavaa