Ronnie James Dion leski kertoo, kuinka muusikon elämäkerta saatiin viimeisteltyä tämän jo menehdyttyä

Ronnie James Dion vaimo ja manageri Wendy Dio keskusteli hiljattaisessa haastattelussaan legendaarisen laulajan juuri ilmestyneestä Rainbow In The Dark: The Autobiography -elämäkerrasta (Sirpa Parviaisen suomennos Rainbow in the Dark: omaelämäkerta ilmestyy myöhemmin).

”Ronnie aloitti kirjan kirjoittamisen. Hänellä ei ollut kiire, mutta hän halusi julkaista sen”, Wendy kertoo OC Sound Radion Junkmanille. ”Hän kirjoitti vähän, jätti sen hautumaan, palasi kirjan pariin uudelleen ja jätti sen taas hetkeksi. Hän alkoi tehdä muistiinpanoja sairastuttuaan. Hän kirjoitti kirjan miltei Rainbow’n loppuun saakka. Sitten hän kirjoitti muistiinpanoja, jotka hän halusi lisätä kirjaan. Valitettavasti hän ei vain koskaan ehtinyt viimeistelemään sitä.”

”Hankin kirjadiilin Ronnien vielä eläessä”, Wendy jatkaa. ”Mutta sitten laitoimme sen sivuun, sillä aika ei ollut oikea. On vaikeaa käydä läpi noita muistoja ja muuta. Mick Wall yllytti ja yllitti minua. Hän tunsi Ronnien hyvin. Hän on journalisti ja oli haastatellut Ronnieta lukemattomia kertoja. Hänestä oli tullut ystävä vuosien varrella. Hän yllytti minua ja sanoi, että ’Meidän täytyy tehdä tämä.’ Kaksi vuotta sitten päätimme, että ’Ok. Tehdään se.’ Halusin sen kirjoitettavan Ronnien sanoin. Onneksi Ronnien äidillä oli leikekirja, jossa oli luultavasti jokainen Ronnien koskaan antama haastattelu. Kävimme sitä läpi ja valitsimme juttuja joita hän kävi noihin aikoihin läpi elämässään. Ne olivat asioita, joista Ronnie puhui haastatteluissaan. Kokosimme kaiken yhteen ja sitten mieleeni muistui kaiken aikaa jotain lisättävää. Sillä tavoin viimeistelimme kirjan.”

Opus päättyy vuoteen 1986 kun Dio-yhtyeineen esiintyi New Yorkin maineikkaassa Madison Square Gardenissa.

”Se on niin pitkä elämä läpikäytäväksi yhdessä kirjassa”, Wendy sanoo. ”Tämä teos kattaa ajan hänen syntymästään vuoden 1986 Madison Square Gardenin keikkaan, joka oli hänelle todellinen huippuhetki. Haluaisin tehdä jatko-osan mikäli tämä herättää tarpeeksi kiinnostusta, sillä materiaalia olisi niin paljon — paluu Black Sabbathiin 90-luvulla ja enemmän hankalia kokemuksia levymerkkien pudottaessa kaikki listoiltaan, paluu klubeille ja uran rakentaminen uudelleen. Mielestäni kerrottavaa on vielä paljon.”