Rumpumaestro Mike Portnoy oli lähellä soittaa keikan maailman vihatuimmassa bändissä – ”Olisin saanut potkut välittömästi”

Sovittu festarikeikka ei kuitenkaan toteutunut koko festivaalin peruuntumisen vuoksi.
9.1.2024 15:45

Progemetallisuuruus Dream Theaterin rumpali Mike Portnoy otti osaa Drumeon videosarjaan, jossa rumpalit haastetaan soittamaan kertakuuntelun perusteella perässä jonkun heille entuudestaan tuntemattoman kappaleen, joka yleensä edustaa vielä heille vieraampaa genreä. Portnoylle annetaan tehtäväksi soittaa perässä maailman vihatuimman bändin maineessa olevan Nickelbackin Burn It To The Ground -kappaleen. Kuultuaan mikä bändi on kyseessä, Portnoy tekee paljastuksen: hän oli todella lähellä soittaa yhden keikan verran Nickelbackissa, kun yhtye tarvitsi kipeästi tuuraajaa Vancouverissa pidetylle festarikeikalle.

”Sain keväällä 2022 puhelun Nickelbackilta. Heidän rumpalinsa (Daniel Adair) toipui leikkauksesta tai jotain ja he kysyivät, voisinko tuurata häntä yhden keikan verran. Sanoin, että joo, se voisi olla ihan hauskaa. Olin täysin valmis soittamaan heidän kanssaan mutta lopulta koko festivaali peruuntui. Olin siis hyvin lähellä soittaa keikan Nickelbackin kanssa”, Portnoy kertoo.

”Koko maailma totta kai tietää heidän biisinsä, mutta minä en! Chad (Kroeger, Nickelbackin nokkamies) lähetti minulle settilistan ja vaimoni ja tyttäreni olivat, että ’Sinä tunnet näistä biiseistä takuulla jokaisen’. Mutta en minä ollut kuullut niistä yhtäkään. En kuuntele radiota, joten en tunne heidän biisejään.”

Portnoy tarttui Drumeon heittämään haasteeseen ja soitti kappaleen perässä kuultuaan siitä kerran version, josta oli poistettu rumpuraita. Portnoy päätyi lisäämään omaan sovitukseensa muun muassa paljon tuplabasaritykittelyä.

”Jos Nickelbackin jätkät näkevät tämän videon, he huokaisevat varmasti helpotuksesta, ettei se keikka toteutunut. Olisin saanut potkut välittömästi”, Portnoy naureskelee vertaillessaan lopuksi omaa suoritustaan Adairin alkuperäiseen versioon.

”Tämän takia he ovat moninkertaista platinaa myyneitä rokkitähtiä ja minä pelkkä progemetallityyppi, joka soittaa outoja tahtilajeja ja sotkee kaikki biisit!”

Lisää luettavaa