Ruotsalaisen kasarihevisuuruuden ex-kitaristi on edelleen näreissään Poisonille kertosäkeen varastamisesta – ”En halua nähdä niitä kusipäitä”

29.12.2021 22:40

Entinen Europe-kitaristi Kee Marcello toteaa White Line Fever -podcastin haastattelussa olevansa edelleen näreissään tavasta, jolla Poison nappasi miehen säveltämän kertosäkeen omiin nimiinsä. Amerikkalainen glam metal -suuruus nimittäin pölli miehen mukaan Marcellon Easy Action -yhtyeen We Go Rocking -kappaleen kertosäkeen I Want Action -hitilleen. Easy Action haastoi Poisonin tästä oikeuteen, mutta asia sovittiin lopulta oikeussalin ulkopuolella.

”Olin yhteydessä Poisonin levyn [Look What The Cat Dragged In] tuottajaan Ric Browdeen, ja hän kertoi minulle vieneensä Easy Actionin ja Hanoi Rocksin levyt studioon tehdessään Poison-albumia”, Marcello kertoo. ”Hän soitti We Go Rockingin ja ehdotti, että yhtye äänittäisi siitä coverin. He sanoivat, että ’se on vittu ruotsalainen glam-bändi, kuka siitä kuulisi?’ He vain pöllivät sen. Ric Browde saoi tämän henkilökohtaisesti. Se on niin vitun itsestäänselvää.”

”Jos minä olisin tehnyt tuollaisen virheen, olisin sanonut ’Olen pahoillani. Vedin vituiksi. Otin biisinne. Olen todella pahoillani. Korvaan tämän kyllä.'”, Marcello jatkaa. ”Mutta usko tai älä, tähän päivään mennessä he vain yksinkertaisesti kieltävät sen. Kun Poison soitti Sweden Rock Festivaleilla, he pitivät lehdistötilaisuuden jossa joku kysyi — monikin kysyi — ’Entä Kee Marcello? Entä Easy Action? Entä We Go Rocking?’ Ja he sanoivat: ’Emme ole koskaan kuulleet mitään sellaisista.’ Ja siinä se. Ihmiset yrittivät jatkaa aiheesta, mutta he vain ykskantaan kielsivät sen. Se on naurettavaa. Myöntäkää edes joskus olleenne väärässä.”

”Joten enpä tiedä. En halua nähdä niitä kusipäitä”, Marcello summaa tuntojaan.

Kuinka sopimukseen sitten päädyttiin?

”[We Go Rockingin] julkaisija on Warner Chappell Music. Minut on merkitty sataprosenttisesti sen säveltäjäksi, ja sitten kolme meistä vastaavat sanoituksista — laulaja, basisti ja minä”, Marcello selventää. ”Olin todella kiireinen silloin kun kaikki tämä tapahtui, enkä haastanut [Poisonia] oikeuteen; se oli Warner Chappell Music, joka uhkasi viedä heidät rosikseen. Se oli todella typerä diili. Ihmettelen mikseivät he tehneet sitä. Sen sijaan he sopivat jutun salin ulkopuolella.”

”Mutta kun teet sopimuksen, sinun ei tarvitse [julkisesti myöntää] tehneesi [mitään väärin]”, Marcello lisää. ”Jos olisimme menneet oikeuteen, minusta olisi tehty yksi biisin tekijöistä, ja se olisi ollut minusta vain reilua. Siten sitä myönnetään tehneensä jotain väärin. Sillä jos minut olisi merkitty I Want Actionin tekijätietoihin, joka kerta kun he julkaisisivat Poisonin kokoelmalevyn ja kappale olisi sillä, osa rahoista menisi minulle. Nyt niin ei tapahdu. Saimme vain tämän könttäsumman. Jos olisin ollut paremmin perillä… jos minulla on yksi juttu jota kadun, se on se, etten raahannut heidän perseitään oikeuteen.”

Lisää luettavaa