Saatettaisiinko Ghost nähdä tulevaisuudessa euroviisulavalla? Tobias Forge kertoo näkemyksensä

Ghost-nokkamies Tobias Forge vastaili joukkoon aiheiltaan suuresti vaihtelevia kysymyksiä Metal Hammerin tuoreessa haastattelussa. Aihepiirit kattoivat muun muassa kauhuelokuvat, mahdollisen Glastonbury-esiintymisen sekä Abban.

Muusikolta kysyttiin myös, mitä metallimusiikista puuttuu vuonna 2022.

”Olisi siistiä, jos olisi uudempia nuoria bändejä jotka noteerattaisiin muunakin kuin hetken huumana tai underground-aarteena. Orgaanisia parikymppisten rockbändejä jotka saisivat näkyvyyttä… en haluaisi sanoa valtavirrassa, mutta pubitasoa korkeammalla. Olen innoissani undergroundista, tulen itse sieltä ja palvon sieltä tulevaa musiikkia, mutta rockin paluun kannalta tarvitsisimme jotain tuollaista.”

”Olisi myös hienoa, jos useampi bändi löisi läpi samalla tavoin kuin Måneskin. He ovat mielestäni todella siistejä. He voittivat Euroviisut olemalla mahtavia, mutta he ovat yksi harvoista poikkeuksista siinä, ettei se ollut heidän uransa loppu. Niin bändeille yleensä käy.”

Forgelta kysytään, onko hän itse harkinnut Euroviisuihin osallistumista, tai onko häntä mahdollisesti jo pyydettykin kekkereihin.

”Ei, ei oikeastaan, mutta en haluaisi tehdä sitä sillä kuten sanoin, se tarkoittaa yleensä uran loppua”, laulaja vastaa. ”Jos sinulla on jo ura hyvässä vauhdissa, älä tee sitä. Vaikkakin Måneskin näytti että se on mahdollista. Toivon, että Euroopassa ja maailmalla on paljon 14-vuotiaita jotka saavat siitä inspiraatiota ja alkavat soittaa rumpuja, bassoa ja kitaraa.”