Scott Ianilta kyseltiin thrash metalin ”big 4” -keikkojen mahdollisuudesta – Anthrax-kitaristin mukaan henkeään ei kannata odotellessa pidätellä

15.1.2023 23:50

Metal Edge -lehti haastatteli hiljattain Anthraxin Scott Iania ja Charlie Benantea. Juttutuokion loppupäässä puheeksi tulivat Megadeth-keulakuva Dave Mustainen esittämät toiveet thrash metalin ns. big 4:n, eli neljän suuren, yhteiskeikoista. Slayer on tietenkin laittanut jo pillit pussiin, mutta voisiko esimerkiksi Exodus astua tämän tilalle?

”Juu, näin Mustainen vähän kalastelevan tuollaista”, Benante kommentoi. ”En tiedä. En usko että Metallica tarvitsee sellaista juuri nyt. Heillä on niin paljon juttuja tulossa kahden seuraavan vuoden aika.”

Scott Ian pureutui aiheeseen hieman syvemmälle.

”Juttu on näin: [Metallica] julkisti juuri suunnitelmansa vuosille 2023 ja 2024, ja katselin noita keikkapäivämääriä tänä aamuna ja tuumin: ’Jos he soittavat kahtena iltana jokaisessa kaupungissa jenkeissä, yhtenä iltana Panteran ja toisena Five Fingerin [Death Punch] kanssa. Aikovatko ihmiset suunnata Panteran keikalle, eikä kukaan paikalle ilmesty toisena iltana?'” kitaristi tuumii.

”Sitten pysähdyin niille sijoilleni ja totesin: ’Hetkinen nyt. He olisivat voineet julkistaa sen ’ilta Metallican kanssa’ -tyyppisenä juttuna – ilman lämppäreitä – ja he myisivät silti kaksi iltaa loppuun kaikilla stadikoilla.'”, Ian jatkaa. ”Sillä ei ole väliä kuka toimii lämppärinä. Millään tuollaisella ei ole merkitystä. He eivät tarvitse lämmittelijöitä. He käyttävät niitä saadakseen suuren tapahtuman tuntua aikaan, mutta he eivät tarvitse niitä.”

”Jos big 4 vielä nousee samalle lavalle – missään muodossa – se ei tule tapahtumaan ainakaan ennen vuotta 2025, koska he ovat jo julkistaneet suunnitelmansa. Joten siinäpä se. Kaikkien, joilla on kysyttävää Big 4:stä, kannattaa säilytellä niitä ainakin vuoteen 2025 asti.”

Lisää luettavaa