Artisti: Anthrax

Kunniaa 1990-luvun Anthraxille: Oceanhoarse pyysi treenikselle vieraita esittämään unohdettua klassikkoa

Kun Anthrax tulee puheeksi, keskustelu pyörii monesti Among the Living -aikakauden ympärillä. Ovathan Indians, I Am the Law, Caught in a Mosh ja vastaavat tietysti kovia esityksiä, mutta ei pidä unohtaa bändin myöhempää tuotantoakaan. Yksi Anthraxin 1990-luvun helmi on vuoden 1993 Sound of White Noise -albumin ykkössingle Only, jota muuan James Hetfieldkin on tiettävästi kehunut vaatimattomasti ”täydelliseksi biisiksi”.

Anthrax kulki Metallican lämmittelijänä kiertueella, joka katkesi Cliff Burtonin kuolemaan – Scott Ian muistelee kauhun hetkiä

Jos täytyisi nimetä rockmusiikin historiasta yksi kiertue, jonka aikana tunnelmat vajosivat rankimmin huippufiiliksistä synkimpiin syövereihin, Metallican Damage Inc. -kiertue vuosina 1986–87 olisi varteenotettava vaihtoehto pahimmaksi esimerkiksi tällaisesta. Metallica oli harpannut monta pykälää suurempiin kuvioihin monumentaalisella Master of Puppets -levyllään, ja taivas näytti olevan rajana bändin suosiolle – mutta sitten 27.9.1986 tapahtui se kammottava bussionnettomuus, joka vaati basisti Cliff Burtonin hengen.