Artisti: Anthrax

Lisää yksityiskohtia ex-Anthrax-nokkamiehen pahoinpitelyjupakasta ilmi, laulaja kiistää syytökset – ”Ei ollut mitään hiton tappelua”

Kerroimme eilen vuosina 2007-2009 thrash metal -yhtye Anthraxin riveissä laulaneen Dan Nelsonin tulleen pidätetyksi 74-vuotiaan miehen pahoinpitelystä epäiltynä. New York Daily News on nyt kaivanut lisätietoja tapahtumasta esiin ja haastatellut epäillyn pahoinpitelyn uhreja – niin, uhrejakin on ilmeisesti kaksi yhden sijaan.

Entinen Anthrax-laulaja pidätettiin – epäillään hakanneen 74-vuotiaan vanhuksen

Muistatko Dan Nelsonin? Tämä kaveri oli varmaan kaikkein kummallisin luku Anthraxin pitkällä uralla. Nelson kiinnitettiin veteraanibändiin vuonna 2007, ja yhtye äänitti miehen kanssa Worship Music -albumin, mutta jo kaksi vuotta myöhemmin Nelsonin ilmoitettiin jättäneen bändin. Viralliseksi syyksi annettiin laulajan sairastuminen, mutta Nelson itse sanoi, että hänet erotettiin. Worship Music viimeisteltiin lopulta Joey Belladonnan kanssa ja Nelsonin laulut pyyhittiin levyltä pois, ennen kuin se lopulta julkaistiin vuonna 2011.

Millaisessa iskussa on Tuskassakin pyörähtänyt Anthrax? Katsotaanpa thrash-jätin kokonainen festarikeikka Ranskasta

Helsingin Tuska-festivaaleillakin kesäkuussa jytäämässä käynyt yhdysvaltalainen thrash metal -veteraani Anthrax esiintyi kuluvan kesän Euroopan-kiertueellaan myös Ranskan Hellfestissä.
Arte Concert kuvasi yhtyeen setin kokonaisuudessaan ja se on nyt julkaistu Youtuben puolella. Voit katsoa koko komeuden tuosta ylempää.

Amorphis, Dimmu Borgir, Marko Hietala, Anthrax… – Katso mittava kuvagalleria Tuska-perjantailta

Uudistunut metalliväen festivaali Tuska Open Air ylsi tänä vuonna kävijäennätykseensä keräten kesäisen aurinkoiseen Suvilahteen yhteensä 43 000 katsojaa. Yleisö pääsi nauttimaan paitsi lämpimistä keleistä, hyvästä ruuasta sekä juomasta, myös luonnollisesti mainioista keikoista.

Miten toimii Anthrax-setti akustisilla kitaroilla? Katso itse – mukana hupaisa Pantera-spektaakkeli

Anthrax nousi viime viikonloppuna lavalle Brittien Download-festareilla, mutta tällä kertaa ei Scott Ianin komppikitara soinut tutun särövallin läpi. Yhtye nimittäin esiintyi pienessä teltassa akustisella keikalla, jota yhtye itsekään ei tainnut ottaa liian vakavasti – katso vaikka velmu Cowboys from Hell -tempaus kohdasta 6:20. Käyhän se noinkin!