Selviytymistarina suuresta surusta – Ensinäytössä W. Iivarisen ”metallidiskoanthem” Huonoja uutisia

Huonoja uutisia on kolmas singlejulkaisu marraskuussa ilmestyvältä teemalevyltä.

Tytär-kulttiyhtyeestä tuttu W. Iivarinen julkaisee 5. marraskuuta kolmannen albuminsa Huonoja uutisia, joka on sulava yhdistelmä modernia konemusiikkia ja vaihtoehtorockia. Huonoja uutisia on hyvin henkilökohtainen teemalevy, jolla seurataan viiltävän tarkasti syöpää sairastavan läheisen vaiheita aina saattohoidosta hautajaisiin saakka. Iivarinen käsittelee levyllä läheisen kuoleman jättämää tyhjiötä ja surutyötä siitä selviytymisestä.

Levyltä julkaistiin hiljattain singlemaistiaisena sen teemaa hyvin avaa nimikkokappale, jonka tunnelma on kuin sekoitus Nine Inch Nailsia, The Peodigya sekä suomalaista vaihtoehtorockia. ”Metallidiskoanthemin” kylkeen tehty musiikkivideo ilmestyy virallisesti perjantaina 15.10., mutta Soundi tarjoaa sen jo nyt katsottavaksi ennakkoon. Videon pariin pääset tuosta ylempää.

”Videon visuaalisuus ammentaa vahvasti buddhalaisesta elämän, kuoleman ja reinkarnaation monimutkaisesta käsitteistöstä. Ihminen puhuu aina vertauskuvin kokemuksista, joiden lokeroiminen ja nimeäminen tuntuu tyystin riittämättömältä”, avaa videon visuaalisesta maailmasta vastaava W. Iivarisen luottoyhteistyökumppani Hans Weckman.

Kuuntele levyltä aiemmin keväällä julkaistu toinen singlelohkaisu Kuolema on hiljainen kuiskaus tästä.