Simpsonien ensiesiintymisestä 30 vuotta – Muistatko nämä sarjassa nähdyt musiikki-cameot?

21.4.2017 13:22

Matt Groeningin luoma Simpsonit nähtiin ensimmäistä kertaa televisioruuduissa 19. huhtikuuta 1987 The Tracey Ullman Show’ssa. Tuolloin keltainen perhe esiintyi muutamien minuuttien mittaisilla sketseillä ja piirrosjälki oli varsin karua. Homer, Marge, Bart, Lisa ja Maggie saivat kokonaan oman sitcom-sarjansa lopulta joulukuussa 1989 ja sarjasta on tällä hetkellä siis meneillään 28. tuotantokausi. Simpsonit on siis sekä pisimpään jatkunut animaatio- että sitcom-sarja Amerikassa.

Sarjassa on 30 vuoden aikana nähty lukematon määrä vierailijoita joko cameo-roolissa tai antamassa äänensä jollekin Springdieldin asukkaalle. Simpsonit pitää tässäkin asiassa ennätyksenhaltija, joka on kirjattu myös Guinnessin ennätystenkirjaan sarjana, jolla on eniten vierailevia tähtiä. Huhtikuuhun 2016 mennessä sarjassa oli käynyt yhteensä 725 vierailijaa. Huh!

Eikä vieraslista rajoitu pelkästään näyttelijöihin vaan mukana on myös muun muasssa urheilijoita, poliitikkoja, tieteilijöitä, astronautteja ja tietysti muusikoita. Sarjan ensimmäinen artistivieras on ensimmäisen kauden kuudennessa jaksossa, jossa Ron Taylorin näyttelemä Bleeding Gums Murphy opettaa Lisa Simpsonin saksofonin saloihin.

Muita sarjan artistivieraita ovat olleen muun muassa Ringo Starr, Paul ja Linda McCartney, George Harrison, Michael Jackson (joka esiintyi John Jay Smith -salanimellä), Aerosmith, Sting, Tom Jones, Paul Anka, Cypress Hill, Smashing Pumpkins, U2, Elton John, The Rolling Stones, Tom Petty, Metallica, The White Stripes ja Lionel Richie. Ja tässä oli vasta pintaraapaisu! Aivan kaikkia halukkaita eivät sarjan tekijät ole kuitenkaan saaneet mukaan, sillä esimerkiksi Bruce Springsteen ja Bob Dylan ovat kieltäytyneet useista kutsuista.

Alla muutama valikoitu pätkä sarjassa nähdyistä vieraista. Paljon onnea kolmekymppisille Simpsoneille!

Lisää luettavaa