Sinéad O’Connor ilmoitti eläköitymisestään vain päiviä sitten, pyörtää nyt päätöksensä – ”Vitut eläköitymisestä”

Stella Pictures / AOP

Uutisoimme viikonloppuna Sinéad O’Connorin eläköitymispäätöksestä, josta laulaja-lauluntekijä ilmoitti Twitterissä. Ilmoitus musiikkibisneksestä sivuun jättäytymisestä osoittautui ilmeisen ennenaikaiseksi, sillä O’Connor kertoo nyt pyörtänäneensä päätöksen.

”Sinéad on joutunut kestämään paljon traumoja promotoidessaan kirjaansa, ja se kaikki johti eläköitymispäätökseen”, O’Connorin manageri Kenny Papenfus kirjoittaa Billboardille lähetetyssä lausunnossa. ”Pohdittuaan ja harkittuaan asiaa hartaasti, Sinéad on löytänyt jälleen uskon itseensä ja arvoonsa muusikkona.”

O’Connor vahvistaa eläköitymisilmoituksen olleen hätiköity Twitterissä julkaisemassaan lausunnossa.

”Hyviä uutisia. Vitut eläköitymisestä”, muusikko kirjoittaa. ”Perun päätökseni. En ole eläköitymässä. Annoin hetkellisesti susien lampaiden vaatteissa sekoittaa pääni… tässä lausuntoni… näiden kolmen kuvan muodossa. Se on ’värikästä’, mutta niin olen minäkin.”

Lausunnossaan O’Connor kertoo elämäkertakirjansa tiimoilta tehtyjen haastattelujen ”triggeröineen” häntä ja toteaa, että hänen olisi pitänyt ottaa asianajaja mukaan opuksen promokiertueelle.

”En tajunnut kuinka paljon menneistä, erityisesti hyväksikäyttökokemuksistani ei ainoastaan lapsena vaan myös haavoittuvana aikuisena puhuminen… laukaisisi niin paljon henkistä katarsista.”

O’Connor lisää, että haastattelijoita pyydettiin olemaan hienotunteisia ja olemaan kysymättä hyväksikäytöstä tai ”kaivautumaan syvälle tuskalliseen mielenterveyteen liittyvään paskaan, joka olisi minulle traumatisoivaa ajateltavaa.”