Paul McCartney ja muut muusikot lausuivat kauniita sanoja edesmenneestä George Martinista

"Hän ohjasi The Beatlesin uraa huimalla taidolla ja hyvällä huumorilla."
9.3.2016 17:36

Aiemmin tänään uutisoimme ”viidentenä Beatlenakin” tunnetun tuottaja-säveltäjä-muusikko Sir George Martinin (90) poismenosta. The Beatlesin kanssa aikanaan levyttämisestä sopinut Martin toimi tuottajana jokaisella klassikkoyhtyeen pitkäsoitolla vuoden 1970 Let It Be -albumia lukuunottamatta.

Niin ikään aatelisarvonimeä Sir kantava Paul McCartney on avannut sanaisen arkkunsa tapauksen johdosta:

Olen surullinen kuultuani uutiset rakkaan George Martinin poismenosta. Minulla on tästä mahtavasta miehestä monia mahtavia muistoja, joita tulen kantamaan mukanani lopun ikääni, McCartney toteaa ja jatkaa tähän tapaan:

– Hän ohjasi The Beatlesin uraa huimalla taidolla ja hyvällä huumorilla, Georgesta tuli minun ja perheeni todellinen ystävä.

Muuan laulu

Erään kappaleen levyttämistä Martinia ”toiseksi isäkseenkin” tituleeraava Macca muistelee näin:

– Toin levytyssessioihin Yesterday-nimisen laulun ja jätkät ehdottivat, että vetäisin sen soolona itseäni kitaralla säestäen. Tämän tehtyäni George sanoi minulle: ’Paul, mitä jos laitettaisiin mukaan jousikvartetti?’ Minä tuumin, että ei ei, olemme rock-bändi, enkä usko tuon olevan hyvä idea. Hienovaraisin ammattituottajan ottein George tuumasi: ’Kokeilkaamme sitä ja jos se ei toimi, emme käytä sitä, vaan menemme soolo-versiollasi.’ Hyväksyin miehen ehdotuksen. Seuraavana päivänä painelin oikopäätä hänen talolleen sovitusta rukkaamaan.

McCartneyn kauniit mietteet luettavissa kokonaisuudessaan täältä. Beatlen ohella Martinille osoitettuja muistosanojaan ovat sosiaalisessa mediassa julkaisseet tämän päivän aikana useat muutkin musiikkialan vaikuttajat joukossaan muiden muassa Liam Gallagher, Boy George, Lenny Kravitz, Brian Eno ja Red Hot Chili Peppers -basisti Flea.

Lisää luettavaa