Slash, Steven Tyler ja kumppanit ottavat Kalevan kirkon haltuunsa – Tampereella nähdään erilainen rockvalokuvanäyttely

9.4.2024 14:07

Armoitetun valokuvaajan Ville Juurikkalan rockmuusikoista ottamia kuvia nähdään Tampereella Kalevan kirkossa 18. huhtikuuta alkaen. Kalevan kirkon kirkkosalissa avattavaan näyttelyyn tulee esille yli neljäkymmentä valokuvaa tunnetuista muusikoista. Näyttely on avoinna 15.6. asti.

”Olen aina rakastanut rauhan tunnelmaa, joka kirkoissa on, joten ajattelin, että miksi en pitäisi valokuvanäyttelynkin joskus kirkossa. Vaikka olen suurimman osan työuraani kuvannut rajuina pidettyjä rocktähtiä, olen aina tykännyt tuoda mukaan rauhan tunnelmaa myös heistä otetuissa valokuvissa. Osa ihmisistä tunnetaan räväkkyydestä, mutta kaikista löytyy myös se puoli, joka huokuu rakkaudellista rauhaa”, Juurikkala kertoo tiedotteessa.

Näyttelyn kuvissa nähdään muun muassa Guns N’ Rosesin Slash, Aerosmithin Steven Tyler ja Linkin Parkin Chester Bennington. Suomalaisista muusikoista mukana ovat ainakin Jonne Aaron, Olli Herman, Michael Monroe, Suvi Teräsniska, Lauri Tähkä ja Ville Valo.

Myös kirkon puolelta ollaan ilmeisen tyytyväisiä näyttelyyn. Bäyttelyn tuottaja, Kirkkopalveluiden kehityspäällikkö Jari Kupiainen kertoo tiedotteessa, että rock-aiheinen näyttely järjestetään kirkossa tarkoituksella.

Rock Ikonit -näyttelyn kuvissa on ihmisiä ja idoleita. Jokainen ihminen on Jumalan kuva ja pyhä, rosoineenkin. Pyhä tulee kuvissa lähelle yllättävällä tavalla”, Kupiainen sanoo.

Tampereen seurakunnat järjestää näyttelyn yhteistyössä Kirkkopalveluiden kanssa. Näyttely on osa Tampereen seurakuntien Toivon vuoden ohjelmaa ja Tampereella toukokuussa järjestettävien Kirkon juhlien taidetarjontaa. Juurikkalan valokuvanäyttely on avoinna kirkkosalissa kirkon aukioloaikoina sunnuntaista perjantaihin kello 11–15. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisää luettavaa