Slashin tuoreen singlen sanat on kirjoitettu erikoisesta vinkkelistä – ”Minulla on pieni shih tzu nimeltään Mozart…”

Myles Kennedy (vasemmalla) ja Slash (oikealla).
Shutterstock / All Over Press

Fill My World on kirjoitettu laulaja Myles Kennedyn koiran näkokulmasta.

Guns N’ Roses -kitarasankari Slash valmistautuu parhaillaan julkaisemaan neljännen Myles Kennedy & The Conspirators -taustayhtyeensä kanssa tehdyn pitkäsoiton. Ytimekkäästi nimetty 4-albumi näkee päivänvalon 11. helmikuuta 2022. Levyltä on tähän mennessä julkaistu kaksi singlemaistiaista: The River Is Rising on rokkaavampi pala, kun taas viimeisin single Fill My World on herkempi ja kauniimpi kappale.

Slash kertoo Fill My World -kappaleen syntyneen vasta studiossa, eikä hän ollut aluksi varma, tuleeko kappaleesta oikein mitään tai haluaako hän edes saattaa sitä loppuun ja esitellä sitä muulle bändille. Hän kuitenkin äänitti ideastaan demon ja laulaja Myles Kennedy teki kappaleeseen koskettavat, joskin yllättävästä ja erikoisesta näkökulmasta kerrotut lyriikat.

”Ajattelin kappaleen kertovan niistä menetyksistä, jotka ovat meitä kaikkia kohdanneet tänä synkkänä ajanjaksona. Mutta hän sanoikin kappaleen kertovan koirastaan! Tuumasin, että no, jokaisella on joku rakas, jota tämä tilanne on koskettanut…” Slash nauraa.

”Minulla on pieni shih tzu nimeltään Mozart. Hän esittää kovista, mitä ei todellisuudessa ole. Kerran kävi niin, että paluulentomme kotiin viivästyi ja kotimme joutui todella kovan myrskyn keskelle”, Kennedy valaisee sanoitusten taustoja.

”Meillä on kotona kamerasysteemit, jonka kautta voimme seurata koiraa silloin kun emme itse ole paikalla. Näimme, miten hän pelkäsi sen myrskyn aikana. Sitä oli todella sydäntäsärkevää katsoa – pikku kaveri oli niin kauhuissaan. Joten tässä kappaleessa kuvittelen, mitä hän mahtoi ajatella siinä hetkessä ja miten hän pyytää, että tulisimme jo kotiin. Mutta sanat voivat päteä hyvin myös kahden ihmisen väliseen suhteeseen.”

”Minusta oli kuitenkin mielenkiintoista laulaa kappale Mozartin vinkkelistä. Ja jos ollaan ihan rehellisiä, studiossa laulaessani ääneni murtui hieman yhdessä vaiheessa. Niin syvälle se kolahti. Kappale on siis todellakin suoraan sydämestä laulettu ja minussa on tarpeeksi miestä myöntämään tämä”, Kennedy sanoo.