Slipknot julkaisi maistiaisen tulevalta levyltään – Ota raivokas The Chapeltown Rag haltuusi tästä

Slipknot on julkaissut ensimmäisen singlenäytteen tulevalta pitkäsoitoltaan. Kappale on nimeltään The Chapeltown Rag, jota laulaja Corey Taylor kuvailee ”rankaisevaksi”, ”raivokkaaksi” ja ”klassiseksi Slipknotiksi”.

Knotfest.comin haastattelussa Taylor kertoo saaneensa inspiraation sanoituksiin katsottuaan Netflixistä dokumentin Yorkshire Ripperistä, 1970-luvun puolivälissä Englannissa toimineesta sarjamurhaajasta. Tapausta selvitellyt etsivä oli tehnyt väärän olettamuksen, että tappaja saalistaa ainoastaan prostituoituja ja ”langenneita” naisia, ja tähän väitteeseen mediassa tartuttiin hanakasti. Pian tutkimus ja siitä uutisointi keskittyivät uhreihin ja heidän elämänvalintoihin tappajan ja tämän tekemien rikosten sijaan. Lisäksi poliisit jahtasivat henkilöä, joka oli teeskennellyt olevansa tappaja.

”He haaskasivat kaiken sen ajan ja resursseja vain sen vuoksi, että he eivät suostuneet olemaan väärässä. Kuulostaa aika tutulta tänäkin päivänä, vai mitä?” Taylor toteaa.

Taylor teki myös havainnon, miten dokumentin katsottuaan Netflix suositteli hänelle muita sarjamurhaajadokumentteja toisensa perään.

”Kaikki ohjasi minua väkivallan ja sen historian äärelle. Se oli omituinen kaiku sosiaalisesta mediasta ja siitä, miten sosiaalinen media ohjaa kohti väkivaltaa tai kaikkein toksisinta asiaa tai hetkeä. Kirjoitin sanat siitä näkökulmasta.”

”Siinä käsitellään kaikenlaista manipulaatiota, mitä voi tapahtua, kun sosiaalinen media ja itse media kohtaavat, ja miten nämä manipulaatiot yrittävät vetää meitä eri suuntiin. Se kertoo myös siitä, miten meistä on tulossa siitä riippuvaisia, mikä on todella, todella vaarallista.”

”Sosiaalinen media on jotain aivan muuta. Siinä ei ole lopulta mitään sosiaalista.”