Snoop Dogg haastoi kauppaketju- ja elintarvikevalmistajajätit oikeuteen räppärin murojen sabotoimisesta

Syytteen mukaan motiivina oli kosto.
7.2.2024 09:17

Maailmalta kantautuu erikoisia uutisia. Billboard-lehden mukaan räppäri Snoop Dogg on haastanut oikeuteen ei yhden vaan peräti kaksi alansa jättiläistä, nimittäin maailman suurimman vähittäiskauppaketju Walmartin sekä amerikkalaisen elintarvikevalmistaja Post Consumer Brandin, joka keskittyy pääasiassa aamiaismuroihin. Kiistan aiheena on räppärin oma aamiaismuromerkki Snoop Cereal, jota Walmart ja Post ovat kanteen mukaan sabotoineet ”pirullisilla toimillaan”.

Kanteessa väitetään Postin, jonka kanssa räppärin muroja valmistava Broadus Food teki jakelusopimuksen, varmistaneen toimillaan, ettei tuotetta ollut kuluttajien saatavilla sekä nostaneen tuotteen kustannuksia niin, ettei siitä jäänyt voittoa. Kanteen mukaan kyseessä on kosto siitä, etteivät Broadus Foodin omistavat Snoop Dogg (oikealta nimeltään Calvin Broadus) ja Master P (Percy Miller) myyneet yhtiötä Postille.

”Koska Snoop Dogg ja Master eivät myyneet Snoop Cerealia kokonaisvaltaisesti, Post teki vilpillisen sopimuksen, jonka tarkoituksena oli tukehduttaa Broadus Food pois markkinoilta ja estää Snoop Cerealin myynti sekä varmistaa, etteivät kilpailijat pääse tuottamaan kyseistä tuotetta”, sanoo Broadus Foodin asianajaja Benjamin Crump tiistaina 6.2. jätetyssä kanteessa.

Syytteen mukaan Walmart oli juonessa mukana siten, että kauppaketjun systeemit alkoivat näyttää Snoop Cerealin varastosaldoksi nollaa, vaikka todellisuudessa muroja oli kauppojen varastoissa runsaasti. Varastossa lojuneet paketit oli merkitty siten, etteivät työntekijät saaneet hyllyttää tuotetta.

Postin edustajat eivät kommentoineet syytettä Billboardille. Walmartin edustajat puolestaan sanoivat vastaavansa kanteeseen sen vaatimalla tavalla oikeudessa, mutta vannoivat kunnioittavansa jakelijoitaan ja tuotteidensa tekijöitä.

”Monet seikat vaikuttavat minkä tahansa tuotteen myyntiin kuten esimerkiksi kysyntä, kausiluonteisuus ja hinta muutamia mainitaksemme”, Walmartin edustajat kommentoivat.

Lisää luettavaa