Sonata Arctica julkaisee akustisen kokoelman – Lähtee sen tiimoilta myös kiertueelle

Toinen akustinen kokoelma seuraa myöhemmin ensi vuonna.
31.3.2021 17:40

Sonata Arctica julkaisee tulevana syksynä Acoustic Adventures – Volume One -albumin, jolla yhtye tulkitsee hittejään akustisina sovituksina. Jatkoa seuraa Volume Two -levyn muodossa ensi vuoden puolella.

”Sonata Arctican akustinen muoto on kypsynyt hiljalleen vuosien ajan. Olemme vuosien varrella julkaisseet toki muutamia akustisia versioita kappaleistamme, mutta se manifestoitua ensi kertaa kunnolla Acoustic Adventures -kiertueella 2019. Kiertue osoittautui menestykseksi, mikä sytytti kipinän äänittää kappaleet ja julkaista ne myös levyllä. Tai ainakin kahdella levyllä, näin alkajaisiksi”, kommentoi nokkamies Tony Kakko.

”Toivottavasti pidätte näistä levyistä yhtä paljon kuin me. Jouduimme jättämään monia, monia kappaleita pois näiltä kahdelta albumilta, joten mikään ei olisi hienompaa kuin julkaista lisää osia tulevaisuudessa.”

Mikäli koronatilanne vain sallii, aikoo yhtye suunnata syksyllä tien päälle tunnelmoimaan akustisilla soittimillaan. Kotimaan rajojen ulkopuolelle sijoittuva kiertue alkaa näillä näkymin Uppsalasta 21. lokakuuta ja päättyy joulukuun alussa Saksan Speyeriin. Näiden väliin mahtuu esiintymisiä Norjassa, Hollannissa, Iso-Britanniassa, Ranskassa, Espanjassa, Belgiassa, Sveitsissä, Italiassa, Slovakiassa, Bulgariassa, Romaniassa, Itävallassa, Unkarissa, Tsekeissä ja Puolassa.

Ennen Euroopan-kiertuettaan yhtye juhlistaa 25-vuotista taivaltaan kiertämällä Suomea. Kiertueen oli tarkoitus alkaa jo tänä keväänä, mutta se siirrettiin luonnollisesti koronan vuoksi syksylle. Suomen-kiertue alkaa Helsingin Tavastialta 4.10. ja päättyy 17.10. Mikkelin Mikaeliin.

Lisää luettavaa