Status Quon perustajiin lukeutunut basisti Alan Lancaster, 72, on kuollut

dpa picture alliance / Alamy / AOP

Brittiläistä Status Quo -yhtyettä perustamassa ollut basisti Alan Lancaster on kuollut. Hän menehtyi Sydneyssä, Australiassa 72-vuotiaana. Lancasterin ystävä, toimittaja Craig Bennett kertoo Lancasterin sairastaneen MS-tautia.

”Sydämeni särkyy joutuessani kertomaan brittiläisen rock-kuninkaallisen, kitarajumalan ja ikonisen Status Quo -yhtyeen perustajajäsenen Alan Lancasterin menehtyneen”, Bennett kirjoittaa Facebookissa. ”MS-taudista ja liikkuvuuteen liittyvistä ongelmista huolimatta Alan osallistui valtavan menestyneille reunion-kiertueille Isossa-Britanniassa ja Euroopassa vuosina 2013 ja 2014. Hän soitti urheasti tuhansille ihaileville faneille… ja rakasti olla jälleen osa bändiä ja lojaalia Quo-armeijaa.”

Lancaster perusti Status Quon yhdessä laulaja-kitaristi Francis Rossin kanssa vuonna 1962 ja esiintyi sen riveissä aina vuoteen 1985 saakka. Hänen viimeiseksi albumikseen yhtyeessä jäi vuoden 1983 Back To Back. Lancasterin viimeinen konsertti orkesterin täysiaikaisena jäsenenä oli puolestaan vuoden 1985 Live Aid -tapahtumassa.

Lancaster muutti Australiaan 1980-luvulla ja perusti siellä The Bombers -yhtyeen yhdessä The Angels -kitaristi John Brewsterin kanssa. Lisäksi Lancaster oli osa australialaista The Party Boys -superkokoonpanoa.

At the request of his loving and deeply cherished family, am heartbroken to announce the passing of Alan Lancaster,…

Julkaissut Craig Bennett Lauantaina 25. syyskuuta 2021