Steve Morsen vaimolla todettiin syöpä – Kitaristi jää sivuun Deep Purplen kiertueilta

Morsen korvaajaksi on pestattu Simon McBride.
31.3.2022 15:52

Suomeen kesällä saapuva Deep Purple tiedottaa, että kitaristi Steve Morse astuu sivuun yhtyeen kiertuetoiminnasta määrittelemättömäksi ajaksi. Syyksi kerrotaan kitaristin perhepiirissä todettu vakava sairastuminen.

”Rakas vaimoni Janine taistelee syöpää vastaan. Tässä vaiheessa emme tiedä vielä yhtään, mitään tulevaisuus tuo tullessaan, joten minun täytyy yksinkertaisesti viettää kaikki mahdollinen aika hänen luonaan”, Morse kertoo bändin some-julkaisun välityksellä.

”En ole jättämässä bändiä ja toivon, että kunhan vaimoni saa lääkäreiltä puhtaat paperit, voin liittyä takaisin kiertueelle. En kuitenkaan näe nyt mahdollisena sitä, että voisin lähteä kiertämään maailmaa ihan lähitulevaisuudessa. Olen etuoikeutettu saadessani yhä olla osa Purplen sukupuuta sekä saadessani kokea uskollisten fanien ja muiden bänden jäsenten uskomatonta tukea.”

Yhtye on pestannut Morsen korvaajaksi ainakin touko-, kesä- ja heinäkuun keikoilleen Simon McBriden, joka on aiemmin kiertänyt sekä Purple-laulaja Ian Gillanin että kosketinsoittaja Don Aireyn kanssa.

”On suuri kunnia, että minua kysyttiin Steven tuuraajaksi soittamaan näin ikoniseen bändiin. He ovat uskomattomia muusikoita ja ihmisiä. Odotan innolla, että pääsen soittamaan ikonisia kappaleita ja rokkaamaan legendojen kanssa. Samalla ajatukseni ovat Steven, Janinen ja heidän perheensä puolella”, McBride kommentoi.

Lisää luettavaa