Stone Sour -kitaristi Josh Rand: Olin lääkekoukussa kahdeksan vuotta eikä kukaan tiennyt siitä

Rand sanoo olevansa ihmeissään miten hänen Xanax-riippuvuutensa on pysynyt lähiomaisilta piilossa kaikki vuodet.
24.4.2018 18:38

Stone Sour -yhtyeen kitaristi Josh Rand paljasti hiljattain kirjautuneensa alkuvuodesta laitoshoitoon katkaistakseen pitkään jatkuneen alkoholi- ja lääkeriippuvuuden. Muusikko keskusteli hiljattain avoimesti ongelmistaan iowalaisen Lazer-radiokanavan haastattelussa ja sanoi yllättyneensä, ettei edes tämän lähipiiri ollut havainnut addiktiota.

– Olen kamppaillut asian kanssa todella pitkään, mikä on tullut monelle yllätyksenä. Olin Xanax-koukussa kahdeksan vuotta eikä kukaan tiennyt siitä, Rand hämmästelee ja sanoo saaneensa lääkäriltä reseptin Audio Secrecy -albumin (2010) äänitysten aikoihin lieventämään lentämisen ja levyn tekemisen aiheuttamaa ahdistusta. Rand olikin siitä hetkestä lähtien koukussa aina viime tammikuuhun saakka.

– Juomisongelmastani luultavasti tiedettiin, koska keikkojen jälkeen otin kuppia ja ympärillä oli muita ihmisiä. En usko, että monikaan huomasi minun kännäävän myös päivällä, koska eristin itseni muista. Mutta kun puhuin vanhemmilleni ja puolisolleni Xanaxista, kaikki olivat aivan ymmällään.

Randin mukaan oli erittäin vaikea päätös lähteä hoitoon kesken yhtyeen kiertueen, muttei kadu päätöstä hetkeäkään. Hän myös kiittelee bänditovereitaan tuesta ja ymmärryksestä.

– Olen nyt paljon paremmassa paikassa ja odotan innolla pääseväni takaisin remmiin. Kuten sanoin, tämä oli ehdottomasti tärkeä askel minulle eikä millään lailla helppo päätös, sillä se oli ensimmäinen kerta, kun olen koskaan siirtynyt syrjään mistään Stone Souriin liittyvästä.

Rand haluaa myös puhua ongelmistaan julkisesta murtaakseen riippuvuuteen liittyviä negatiivisia stigmoja. Hän toivoo esimerkkinsä kannustamaan muita samojen asioiden kanssa painivia hankkimaan apua ja ymmärtämään, ettei siinä ole mitään hävettävää.

– Myönnän, että ennen pidin itsekin riippuvuutta heikkoutena, mutta silloin en täysin ymmärtänyt koko asiaa. Minusta piti ensin tulla addikti ennen kuin näin myös sen puolen asiasta.

Lisää luettavaa