Stoned Statuesin kakkoslevy julki loppuvuodesta: ”Bändin oma soundi on nyt toden teolla löytymässä”

17.8.2023 12:06

Omaehtoista ja ilmeikästä raskasta rockia soittavan Stoned Statuesin nimetön debyyttialbumi oli eräs viime vuoden kirkkaimmista valopilkuista täkäläisen vaihtoehtomusiikin maailmassa. Odotukset bändin kakkoslevyn suhteen liitävät siis korkealla. Onneksi odottavan aika on tällä kerralla varsin lyhyt, sillä uutuusalbumi Guardian ilmestyy marraskuun alussa.

Guardian on debyyttiä monisyisempi kokonaisuus. Progeilut on progempia menemättä silti matikkametalliksi. Herkistelyt taas ovat herkempiä ja raskaat osat entistä painavampia, kuvailee rumpali Allu Tanskanen.

– Me soitetaan nyt entistä paremmin yhteen ja samalla ollaan kehitytty taiteellisesti. Uusia biisejä on hauduteltu huolella ja ne tuntuvat kunnianhimoisemmilta… Toisaalta me myös jätettiin sävellysvaiheessa tiettyjä biisien osia sekä sovituksia tarkoituksella auki, ja jotkut kappaleet löysivät lopullisen, raikkaan muodon vasta pitkien studiopäivien aikana.

– Nauhoituksissa fiilis oli sellainen, että bändin oma soundi on nyt toden teolla löytymässä. Guardian esitteleekin Stoned Statues 2.0:n eli yhtyeen päivitetyn käyttöjärjestelmän!

Millainen tarina löytyy Guardian-otsikon taustalta?

Guardian – siis esimerkiksi vartija tai suojelija – on uusissa kappaleissamme esiintyvä hahmo, ja biisit kertovat hänen matkastaan erilaisissa tilanteissa. Jokainen meistä kaipaa suojelijaa, mutta hän voi toki lopulta olla myös se, joka tulee satuttamaan kaikista eniten, kertoo basisti-laulaja Jenna Kosunen.

Millaisia suunnitelmia teillä on tulevien kuukausien varalle?

– Loppuvuodesta teemme yhteiskeikkoja Stam1nan kanssa, ja ensi vuonna luvassa on kotimaan klubikiertue. Jotain muutakin saattaa kuplia pinnan alla!

Teksti: Timo Isoaho

Lisää luettavaa