Sydän, Sydän -yhtyeen uusi biisi tehtiin fanien toiveiden pohjalta mittatilaustyönä – katso video

Napolilaisesta sekstistä alastomaan ihmispyramidiin.

Kaappaus "mouhevalta" Yö on punainen -musiikkivideolta.

Helsinkiläinen Sydän, Sydän on palaamassa pienimuotoiselta tauoltaan. Yhtyeen upouusi kappale kantaa nimeä Yö on punainen ja sille on tehty myös musiikkivideo, jonka voit katsoa tästä.

Huomionarvoiseksi uuden Sydän, Sydän -julkaisun tekee erityisesti se, että Yö on punainen -biisiin ja videoon on ammennettu inspiraatiota yhtyeen omilta kuulijoilta. Siis aivan konkreettisesti.

”Keskeinen päämäärä oli saada aikaiseksi koherentti kappale, ei sattumanvaraista äänikollaasia.” Tomi Flyckt

Kyselimme Facebookissa yleisöltä, millaisia elementtejä hyvässä biisissä pitäisi olla. Saimme kasapäin vastauksia, joiden skaala oli mieletön. Pyrimme kuitenkin toteuttamaan mahdollisimman monta ideaa, mikä osoittautui tietysti melko haastavaksi. Ehdotusten joukossa oli esimerkiksi paljon ristiriitaisuuksia biisin tempon tai keston suhteen. Lähestyimme asiaa keskiarvojen kautta. Ehdotettuihin sävellajeihin ja sointukiertoihin suhtauduimme taiteilijan vapaudella, Sydän, Sydän -basisti Tomi Flyckt kommentoi orkesterinsa hanketta ja jatkaa:

Pääsimme sukeltelemaan myös hieman syvemmälle musiikin teoriaan. Kappaleen säveltäminen vaati normaalista tavastamme poiketen todellista tutkijan luonnetta, kun piti selvittää, mikä hemmetti on napolilainen seksti. Toisaalta joku vaatimalla vaati pyllysooloa. Tällaisten toiveiden kanssa olimme enemmän mukavuusalueellamme, sillä sehän ei vaatinut muuta kuin ”Bull” Rekosen (rumpali Mikko Rekonen) läiskimään paljaaksi riisutun ihmispyramidin taakse. Business as usual. Keskeinen päämäärä oli kuitenkin saada aikaiseksi koherentti kappale, ei sattumanvaraista äänikollaasia. Siksi piti karsia tosi hyviäkin ideoita joukosta.

Sydän Sydän nähdään pitkästä aikaa lavalla, kun yhtye esiintyy Helsingin Ääniwallissa järjestettävässä Big City Nights -tapahtumassa perjantaina 26.2. Myös some-avusteisesti toteutettu uusi kappale saa live-ensi-esityksensä kyseisessä tapahtumassa. Lisäksi keikalta on saatavilla eksklusiivisesti myös seuraavanlaista mielenkiintoista tavaraa: niin ikään uunituore kirjanen (sisältää ”100 sivua tiukkaa asiaa”), ”historiallisia dokumentteja” ja ”jättimäinen demopaketti”. Aikamoista nannaa faneille siis.

Tärkeintä on, että saadaan kuhinaa aikaiseksi, summaa Rekonen.

Sydän, Sydän julkaisi viimeisimmän studioalbuminsa Kapselin vuonna 2012.