Tältä kuulostaa Onnellinen hullu – Lasten Hautausmaa paljasti kolmoslevynsä saloja

https://vimeo.com/245157417

Luvassa tunnelmia Stephen Kingistä Tove Janssoniin.

Makaaberin puolellekin kääntyvää suomirockia jo kaksi levyllistä tehnyt kouvolalainen Lasten Hautausmaa julkaisee kolmoslevynsä 19.1. Loogisesti albumin nimi on III.  Ensimmäinen levyltä irrotettu kappale on Onnellinen hullu.

– Oltiin kesäretriitillä Valkealan metikössä, ja koko viikko saatiin keskittyä vain levyn tekemiseen ja keskenämme olemiseen, kertoo laulaja Kristiina Vaara äänityssessiosta, joka tapahtui Rasin vanhassa kyläkoulussa.

– Se oli monella tapaa palikat paikoilleen loksauttava kokemus. Välillä nauratti, välillä itketti, ja sellaistahan tämä homma on, parasta mitä voi olla. Pitkiksi venyneiden äänityspäivien jälkeen hiippailtiin pihasaunaan ja pistettiin grilli tulille.

Yhtye kuvailee tulevan albumin sanoitusten liikkuvan ”Stephen Kingin Langolieereissä, Tove Janssonin sota-ajan seikkailuissa, Varsovan piirityksessä, kraatterijärvissä, öisissä junamatkoissa ja muissa Lasten Hautausmaalle tyypillisissä aiheissa.”

Albumilta löytyy myös lainakappale: lähes parikymmentä vuotta vanha Barefoot Brothers -kappale Maan äiti, jolla duetoi kappaleen tekijä Markus Tukia.

Albumin julkaisun jälkeen yhtye suuntaa kiertämään Suomea, alkaen Joensuusta 26.1. ja päättyen Kouvolaan kuukautta myöhemmin.