Tamperelainen: Entiset Yö-muusikot esittävät jälleen yhtyeen tuotantoa, Jussi Hakulinen mukana

Vuonna 2005 Olli Lindholm poseerasi Soundin artikkelia varten vuoden 1984 omakuvansa kanssa.
Ari Ijäs

Kappas, taas riittää säpinää Yö-rintamalla. Tamperelainen-lehti uutisoi Tampereen Kuivaamossa sunnuntaina juhlittavasta Daffest-tapahtumasta, jonka esiintyjälistalla on eräs huomionarvoinen nimi: Yö Revisited.

Tämä ei olekaan ihan mikä tahansa Yö-tribuutti, vaan mukana on useita vanhoja Yö-konkareita. Yhtyeessä ovat mukana niin Jussi Hakulinen, Asko ”Daffy” Terävä, Jukka ”Frogley” Mänty-Sorvari kuin Jukka ”Jay” Lewiskin. Lisäksi kokoonpanossa soittavat Yön viimeiseen kokoonpanoon kuuluneet rumpali Ari Toikka ja kosketinsoittaja Mikko Kangasjärvi

Projekti on ilmeisesti Daffy Terävän ideoima, samoin kuin koko Daffest-tapahtuma. Hivenen yllättävää, että esimerkiksi Hakulinen, Toikka ja Kangasjärvi on saatu samaan yhtyeeseen – Hakulinen kun lateli melko happamia kommentteja myöhäisaikojen Yöstä Olli Lindholmin kuoleman jälkimainingeissa. Eikä sovi unohtaa, millainen riita kehkeytyi aikanaan Daffy Terävän ja Jay Lewisin erottamisesta.

Daffestin muita esiintyjiä ovat muun muassa Jay Lewis Gang, Skädäm, Siunattu Hulluus ja Nuket. Yllätysesiintyjiäkin on luvassa. Lisätietoja tapahtumasta löytyy täältä.