Tänä vuonna saa ensi-iltansa elokuva, jossa seikkailevat Michael Jackson, Bob Dylan, Adolf Hitler ja Marlon Brando – muun muassa

11.1.2017 13:27

Tässäpä projekti, jossa on nk. ainesta. Jossain vaiheessa tätä vuotta esitellään yleisölle harvinaisen kummallinen tv-elokuva, joka kertoo tarinan ainakin yhtä kummallisesta road tripistä.

Sitkeän urbaanilegendan mukaan syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen Michael Jackson, Elizabeth Taylor ja Marlon Brando olisivat kolmistaan ajaneet New Yorkista Kaliforniaan – terroristien hyökkäys kun sotki lentoliikenteen pahanpäiväisesti. Kuten moiseen legendaan sopii, artistien edustajat ovat antaneet aiheesta ristiriitaisia lausuntoja: Michael Jacksonin leiristä on väitetty, että tarina saattaisi pitää paikkansa, mutta Elizabeth Taylorin edustaja on vakuuttanut tähden pysyneen hyökkäyksen jälkeen New Yorkissa.

Oli miten oli, tarina oli liian herkullinen elokuvateollisuuden sivuutettavaksi. Niinpä supertähtien road tripistä on kehitelty pähkähullu elokuva, jossa nähdään päähenkilöiden lisäksi muun muassa Bob Dylan, Samuel Beckett ja eräs kuolleeksi luultu Saksan valtakunnankansleri. Hyvä!

Näyttelijäpuolikin on kunnioitettava: mukana säheltävät niin Stockard Channing, Brian Cox, Joseph Fiennes, Ben Chaplin, Rupert Grint ja Game of Thronesista tutut Iwan Rheon ja Aidan Gillen. Tekeleen ohjaa Ben Palmer.

Katso alta juuri julkaistu traileri elokuvasta. Stereogum kutsuu elokuvaa nimellä Urban Myths, IMDb:ssä se kulkee otsikolla Elizabeth, Michael and Marlon. Me sanomme sitä yksinkertaisesti näkemättä parhaaksi.

Lisää luettavaa