Tapahtumateollisuus ry:ltä avoin kirje päättäjille ja medialle: ”Harkitsemattomat kommentit ja virheelliset uutisoinnit syventävät alan kriisiä entisestään”

"Ammattimaisesti järjestettävät yleisötilaisuudet eivät ole tämän hetken koronatartuntojen lähde. Niiden kieltäminen ei ole ratkaisu koronaepidemian kiihtymiseen", yhdistys toteaa tiedotteessaan.

Tapahtuma-alojen edunvalvontajärjestö Tapahtumateollisuus ry on julkaissut avoimen kirjeen, joka on osoitettu kaikille asiantuntijoille, viranomaisille, päättäjille sekä medioiden edustajille. Kirjeessä yhdistys ilmaisee painavan toiveensa, että tapahtumia koskevien julkisten kommenttien ja uutisointien osalta noudatetaan sekä hyvää harkintaa ja faktojen tarkistusta että eri viranomaisten työnjakoa ja vastuusuhteita. Harkitsemattomat kommentit ja virheelliset uutisoinnit kun syventävät jo nyt vaikeassa kriisissä olevan tapahtuma-alan ahdinkoa entisestään.

”Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 24.9.2020 julkaiseman tiedotteen mukaan koronatartuntoja on viime aikoina tapahtunut muun muassa perhepiirissä, harrastustoiminnassa, oppilaitoksissa ja yksityistilaisuuksissa.  Päättäjien ja viranomaisten tulee löytää keinoja, joilla voidaan vaikuttaa täsmällisesti tähän tilanteeseen. Ammattimaisesti järjestettävät yleisötilaisuudet eivät ole tämän hetken koronatartuntojen lähde. Niiden kieltäminen ei ole ratkaisu koronaepidemian kiihtymiseen, mutta tulisi aiheuttamaan massivisia ongelmia tapahtumatoimialalla ja yhteiskunnassa laajemmin”, kirjeessä todetaan painokkaasti.

Tapahtumateollisuus ry:n mukaan alalla toimii Suomessa yli 3200 yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin 20 000 kokoaikaista ja jopa 175 000 tilapäistä työntekijää. Tapahtuma-alan kokonaisarvo on 2,35 miljardia euroa.

”Ammattimaiset tapahtumajärjestäjät ovat koronaepidemian aikana tehneet investointeja ja toteuttaneet kattavia toimenpiteitä, jotta turvallinen tapahtumajärjestäminen ja yritysten liiketoiminta olisivat edelleen mahdollisia. Vääränlaisista ulostuloista ja uutisoinneista aiheutuneet asiakkaiden ja jopa kokonaisten tapahtumien peruutukset syventävät alan yritysten tappioita entuudestaan ja uhkaavat kymmenien tuhansien ihmisten toimeentuloa.”

Lue Tapahtumateollisuuden kirje kokonaisuudessaan täältä.