Tapahtuma-alojen toimijat perustivat edunvalvontajärjestön – Ottaa ensimmäisinä toiminaan kantaa koronan aiheuttamiin seuraamuksiin

11.6.2020 12:10

Suomalaisessa tapahtumateollisuudessa toimivat yritykset ja muut elinkeinojen harjoittajat ja alan ammattilaiset ovat perustaneet uuden edunvalvontajärjestön Tapahtumateollisuus ry:n. Järjestön tavoitteena on edistää tapahtumaelinkeinojen toimintaedellytyksiä ja toimia alan vaikuttavimpana puolestapuhujana yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa.

Toimialajärjestön perustamiskokous pidettiin keskiviikkona 10. kesäkuuta Helsingissä ja sen perustajajäsenet koostuvat monipuolisesta joukosta tapahtuma-alan ammattilaisia. Järjestön puheenjohtajaksi valittiin Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen. Varapuheenjohtajaksi nimitettiin Kalle Marttinen Suomen Palloliitosta. Järjestö kertoo tiedotteessaan ottavansa ensimmäisinä toimenpiteinään kantaa koronaepidemian aiheuttamiin seuraamuksiin sekä avaamaan keskustelun ja yhteistyön ministeriöiden, viranomaisten ja poliittisten päättäjien suuntaan.

”Käytössä ollut tyyli on toiminut kohtalaisen hyvin tähän asti. Rimaa on onnistuttu kohottamaan ja myös ylittämään. Koronakriisin myötä, kun elinkeinomme harjoittaminen kiellettiin kokonaan, on käynyt ilmi, ettei käytössä olevalla tyylillä kuitenkaan päästä yhtä korkealle kuin muut alat. Tänään perustettava yhdistys lähtee muuttamaan tyyliä, muuttamaan rakenteita ja rakentamaan vahvalta pohjalta elinkeinostamme tunnistettavaa, elinkeinona ymmärrettyä alaa, joka pystyy ottamaan sen mikä sille kuuluu”, järjestö kertoo.

”Tapahtumateollisuutta ei vielä tunnisteta, erilaiset tapahtumagenret ja -formaatit kyllä. Tapahtumateollisuuden tulee ottaa paikkansa merkittävien teollisuustoimijoiden joukossa. Tehdä elinkeinostamme tunnettu ja tunnistettu, huolehdittava siitä, että alamme elinvoima ja toiminnan mahdollisuudet palaavat ja että yhteiskunta tekee osansa alamme eteen.”

Koko listan perustajajäsenistä, joita ovat muun muassa Broadway Finland, Evento, Fullsteam Agency, Lippupiste, Live Nation Finland, Sunborn Live, Tiketti ja Warner Music Live, löydät täältä.

Lisää luettavaa