Taskuvaras puhalsi yli sadan ihmisen älypuhelimet festivaaleilla – Uhrit jäljittivät varkaan sovelluksen avulla

Kuvan puhelin ei liity tapaukseen. Kuva: Pexels-kuvapankki.

Maineikkaita Coachella-festivaaleja vietettiin jälleen pääsiäisviikonloppuna Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltiossa sijaitsevassa Coachella-laaksossa. Musiikin ilosanoman lisäksi festivaalit nousivat otsikoihin hieman negatiivisemman lieveilmiön – nimittäin taskuvarkauksien – takia.

Paikallinen Desert Sun -lehti uutisoi, että 36-vuotiasta mieshenkilöä syytetään yli sadan älypuhelimen varastamisesta Coachellan festivaalialueella. Puhelinvaras kuitenkin aliarvioi uhriensa nokkeluuden ja jäi kiinni festivaalialueella.

Useat varkauden uhriksi joutuneista festivaalivieraista oli huomannut puhelimensa olevan hukassa ja aktivoinut (ainakin Applen laitteista esiasennettuna löytyvän) puhelimen paikantamiseen tarkoitetun applikaation, joka paljastaa hukassa olevan puhelimen sijainnin reaaliajassa. Uhrit olivat seuranneet varasta ympäri festivaalialuetta, kunnes saivat tämän kiinni niin sanotusti rysän päältä.

Poliisin kertoman mukaan varastetut puhelimet löytyivät taskuvarkaan repusta ja syytetty pidätettiin lauantaina noin kello 12.15 paikallista aikaa. Useita puhelimia palautettiin omistajilleen jo viikonlopun aikana, kun taas loput toimitettiin löytötavaratoimiston huomaan.

Desert Sunin jutussa annetaan myös varmasti Soundin lukijoiden näkökulmasta yleishyödyllisiä vinkkejä arvotavaravarkausten estämiseksi festivaaleilla. Jutussa haastatellut viranomaiset suosittelevat arvotavaroiden, kuten puhelinten ja lompakon, säilyttämistä mielellään hajautetusti monessa eri paikassa.

Puhelinta tai lompakkoa ei suositella säilytettäväksi takataskussa ja suositellaan arvoesineiden kiinnittämistä kehoa vasten esimerkiksi kuminauhaa hyödyntämällä. Varkaita voi hämätä festivaaleilla myös kantamalla mukanaan valepuhelinta tai -lompakkoa.