Tässäkö on uusi Nosturi? Elmu suunnittelee tapahtumakeskusta Helsingin Vanhankaupunginkoskelle

8.3.2024 11:42

Elävän musiikin yhdistys Elmu ry on tehnyt 6. maaliskuuta Helsingin kaupungille vuokraustarjouksen Vanhankaupunginkosken vanhan Verkatehtaan vuokraamisesta kulttuurikäyttöön. Talo on ollut viime vuodet tyhjillään, ja sen viimeisin vuokralainen on ollut Metropolia-ammattikorkeakoulu. Kiinteistö sijaitsee osoitteessa Hämeentie 161.

Elmu on tehnyt Proto Arabia -nimisen suunnitelman kiinteistön käytöstä. Tiloihin on suunnitteilla konserttitoimintaa, tiloja kulttuuriyrittäjille ja freelancereille sekä muuta sekalaista kulttuuritoimintaa. Tiedotteen mukaan kaupunki on ollut myönteinen tilojen soveltuvuudesta Elmun käyttöön.

Suunnitelmissa on aloittaa toiminta tiloissa vaiheittain: ensin käynnistetään konserttitoiminta, ja toiminnan vakiinnuttua tilaa on tarkoitus vuokrata lisää. Konserttisalin lisäksi taloon on tulossa ainakin ravintola, museo ja galleria.

“Elmu ry haluaa olla aktiivinen osa Helsingin kaupunki- ja musiikkikulttuuria ja tukea sen toiminta- ja kehitysedellytyksiä. Proto Arabia -hankkeen toiminnan tavoitteena on synnyttää tukirakenteita ja ponnahduslauta kehittyville artisteille, luoda kulttuurista hyvinvointia tarjoamalla osallistumisen mahdollisuuksia kaupunkilaisille sekä tehostaa kulttuurialan innovaatiotoimintaa. Tärkeänä keskiössä on myös alaikäisille nuorille avoin konsertti- ja kulttuuritoiminta. Nuorten hyvinvointi on satsaus tulevaisuuteen”, kertoo Elmun varapuheenjohtaja Salla Vallius tiedotteessa.

“Olisiko nyt väistötilan etsintä tullut päätökseen? Noin seitsemän vuotta tais mennä. Proton myötä Elmu päässee tekemään jälleen kulttuurityötä, jota jo monitoimitalo Lepakolla tehtiin”, Elmun toimipaikanjohtaja Tapio Hopponen jatkaa.

Katso havainnekuvia keskuksesta alta:

Lisää luettavaa