Tätä suhdetta tuskin enää korjataan: Paul Stanley kirjoittaa harvinaisen tylyjä sanoja rumpali Peter Crissistä

AOP

Tässä vaiheessa aika-avaruusjatkumoa voinee pitää varmana, ettei Kissin kultavuosien miehistöä nähdä enää saman projektin kimpussa. Jos Paul Stanleyllä ja Gene Simmonsilla on hankalahko suhde entisen kitaristinsa Ace Frehleyn kanssa, niin vielä tulehtuneemmat välit heillä on rumpali Peter Crissiin. Tämä tulee jälleen ilmi Stanleyn tuoreessa kirjassa.

Ultimate Classic Rock uutisoi Stanleyn uuden Backstage Pass -kirjan luvusta, jossa laulaja kertaa suhdettaan entisiin bänditovereihinsa. Stanley kertoo iloitsevansa siitä, että Frehley on palannut osaksi hänen elämäänsä, mutta Criss saa luvan pysyä kaukana.

”En usko, että Peterillä on minkäänlaista elämää. Hän näyttää vajonneen jonkinlaiseen vaihtoehtoiseen todellisuuteen, mitä hänen vaimonsa syöttää hänelle”, Stanley kirjoittaa.

”Hän on aina ollut negatiivinen, ja hän on aina halunnut ylläpitää eräänlaista me-vastaan-te-asennetta. En halua sellaista elämääni.”

Stanley painottaa, että ongelma piilee nimenomaan Crissin katkeruudessa ja uhriutuvassa asenteessa. Ilmeisesti rumpali potee Stanleyn mielestä jonkinlaista alemmuuskompleksia, minkä vuoksi koko muu maailma näyttäytyy hänelle vihamielisenä.

”Luulen, että Peter elää hyvin yksiulotteista, epäkiinnostavaa ja masentavaa elämää. Se on seurausta siitä, että hän näkee koko maailman negatiivisessa valossa ja kaikki ympärillä olevat ihmiset bändikavereista hotellihenkilökuntaan epäkunnioittavina”, Stanley kirjoittaa.

”Kenenkään ei pitäisi elää sellaisessa maailmassa, enkä halua olla osa mitään sellaista.”

Crissillä on epäilemättä toisenlainen näkemys aiheesta, ja kenties saamme kuulla sen jossain haastattelussa ennen pitkää. Rumpali poistui Kissin vakituisesta kokoonpanosta vuonna 1980, mutta hän palasi bändin kiertueille vielä vuosina 1996–2000 ja 2002–2004.