Teosto-palkinnon saaja selvillä

12.4.2012 14:41

Arvostettu Teosto-palkinto on jaettu. Kirjailija Juha Itkonen, kapellimestari Jaakko Kuusisto sekä muusikko Chisu valitsivat 25000 euron arvoisen pääpalkinnon saajaksi Milla Viljamaan Minne!-albumin.

Muut ehdokkaat olivat Kalevi Ahon Sinfonia nro 15., Iro Haarlan sävellykset Iro Haarla Quintetin albumilla Vespers., Mikko Heiniön musiikki oopperassa Eerik XIV., Kari Ikosen sävellykset Kari Ikonen & Karikon levyllä The Helsinski Suite., Tuure Kilpeläisen sävellykset sekä sanoitukset ja Kaihon Karavaani -yhtyeen sovitukset Erämaa-levyllä ja Artturi Tairan, Jussi Hietalan, Samuli Pöyhösen sekä Sampsa Väätäisen sävellykset sekä Artturi Tairan sanoitukset Rubikin Solar-levyllä.

Perustelut näyttävät seuraavilta:

"Milla Viljamaan Minne on rikas ja monipuolinen instrumentaalilevy, joka päivittää suomalaisen kansanmusiikkiperinteen onnistuneesti ja omaperäisesti nykykorville otolliseksi.

Musiikki herättää vahvoja visuaalisia mielikuvia ja toimisi mainiosti vaikkapa elokuvamusiikkina. Kappaleet ovat keskenään erilaisia, tunnelmat vaihtelevat, mutta silti kokonaisuus on myös ihailtavan ehyt ja orgaaninen. Hienot melodiset linjat vetoavat suoraan tunteisiin. Harmoniat ovat hyvin harkittuja, rytmiikka kauttaaltaan elävää ja kekseliästä. Levyn jokaisesta sävelestä kuuluu luonnollinen, konstailematon muusikkous ja rakkaus musiikkiin."

Lisää luettavaa