”Terveisiä sekoilun ytimestä” – Kohufestarin jälkipuinti jatkuu, Fullsteam Agency kommentoi järjestäjän lausuntoja

Himos Winterfestin ympärillä kuohuu edelleen.
21.3.2024 17:50

Jämsän Himoksella järjestettiin viime viikonloppuna Winterfest-tapahtuma, joka osoittautui sellaiseksi farssiksi, että sen jälkipyykkiä on koko viikko puitu niin sosiaalisessa mediassa kuin iltapäivälehdissä. Raporttien mukaan festarialueen portit aukaistiin myöhässä, sähköt katkeilivat kesken keikkojen, VIP-lipun ostaneille luvattuja asioita kuten lämmitettyä telttaa ei ollutkaan, jonot kasvoivat sietämättömän pitkiksi ja lauantaille buukatun Sannin keikka peruuntui viime metreillä.

Varsinkin Sannin peruuntumisen ympärillä on käynyt melkoista kuohuntaa. Esiintymisen peruuntumisesta tiedotti ensimmäisenä Sannia edustava ohjelmatoimisto Fullsteam Agency, joka ilmoitti keikkaa edeltävänä iltana Instagram-tarinoissaan, ettei ”tapahtuman järjestäjä pysty noudattamaan esiintymis­sopimuksen ehtoja niin, että keikka pystyttäisiin toteuttamaan”. Festivaalin pääpromoottori Kim Riuttamäki vieritti syyn peruuntumiselle kuitenkin ensin itsensä artistin niskaan.

”Sanni ei ole herättänyt panostukseemme nähden asiakkaissa riittävästi kiinnostusta kuin jotkut muut meidän asiakkaitamme kiinnostaneet artistit. Sitten tällä peruutuksella olemme saaneet turvattua tapahtuman järjestämistä ja sitä ettei tarvitsisi useita artistiperuutuksia tehdä”, Riuttamäki kommentoi Ilta-Sanomille.

Fullsteam Agency on nyt julkaissut Instagram-tarinoissaan uuden tiedotteen, jossa kommentoidaan lisää Winterfestiä, Sannin peruuntumista sekä tapahtumajärjestäjän lausuntoja.

”Liittyen Himos Winterfestin ympärillä käytävään keskusteluun eli terveisiä sekoilun ytimestä. Koska Winterfestin järjestäjä jatkaa perättömien lausuntojensa antamista, avaamme tapahtumien kulkua poikkeuksellisen yksityiskohtaisesti”, ohjelmatoimiston tiedote alkaa.

Ohjelmatoimisto alleviivaa Sannin peruuntumisen johtuneen siitä, ettei järjestäjä ollut maksanut sopimuksen mukaista esiintymispalkkiota ajallaan eikä vastannut Fullsteamin kyselyihin asiasta.

”Tavoitimme järjestäjän lopulta kaksi päivää ennen tapahtuman alkua, ja päivää ennen tapahtumaa torstaina he ilmoittivat, ettei heillä ole varaa maksaa sovittuja palkkioita. Tietojemme mukaan myös muilla ohjelmatoimistoilla oli ollut vastaavia haasteita järjestäjän kanssa.”

Fullsteamin mukaan järjestäjän kanssa käytiin vielä neuvotteluja Sannin esiintymisen mahdollistamiseksi, mutta koska sopimusta ei noudatettu, Sannin esiintyminen peruttiin. Fullsteamin mukaan järjestäjä oli ehdottanut, että peruuntumisesta tiedotettaisiin vasta aamulla ja syyksi kerrottaisiin ”valitettava sairastapaus”, mihin ohjelmatoimisto ei tietenkään suostunut.

”Lähetimme oman ehdotuksemme SANNI:n (sic) esiintymisen peruuntumisesta kertovasta tekstistä järjestäjälle ennakkoon katsottavaksi ja käytettäväksi tapahtuman tiedotuksessa, mutta lukuisista yrityksistä huolimatta emme saaneet siihen mitään vastausta. Päätimme lopulta julkaista tekstin itse, jotta tietoa peruutuksesta ei pantattaisi asiakkailta yhtään pidempään.”

”Järjestäjän annettua viikonloppuna perättömiä lausuntoja peruutuksen syistä, sovimme alkuviikosta yhdessä hänen kanssaan lausunnosta, jolla asian julkinen puiminen voitaisiin lopettaa. Tämä lausunto julkaistiin tiistaina. Heti seuraavana päivänä järjestäjä kuitenkin ilmoitti, ettei aio noudattaa tätäkään sopimusta vaan vaati meitä julkaisemaan uuden lausunnon, jonka hän aikoisi kirjoittaa. Kieltäydyimme tästä vedoten aikaisempaan sopimukseen, jolloin hän ilmoitti julkaisevansa sellaisen joka tapauksessa itse, ellemme palauta häneltä saamiamme rahoja, jotta hän voi maksaa velkojaan muille ohjelmatoimistoille.”

”Toisin kuin järjestäjä tässä omassa jälleen kerran perättömässä lausunnossaan ilmoittaa, hän ei ollut maksanut ennen peruutuksen julkaisua 7 500 euroa vaan 2 500 euroa, joka sekin suoritettiin vasta festivaalin avauspäivänä perjantaina, kun peruutuksen ehdoista oli jo sovittu yhdessä sen jälkeen, kun järjestäjä oli ilmoittanut, ettei se pysty suoriutumaan sopimuksen mukaisista maksuista.”

Ohjelmatoimisto myös painottaa, ettei esityksiä peruta kevyin perustein vaan kynnys on todella korkea. Tässä tapauksessa, jossa oli selvää, että keikan toteutuminen aiheuttaisi artistille huomattavan taloudellisen tappion, se oli kuitenkin ainoa oikea ratkaisu.

”Ja varsinkin nyt jälkikäteen arvioituna ratkaisu on edelleen mielestämme oikea”, ohjelmatoimisto päättää tiedotteensa.

Katso kuvakaappaukset koko Fullsteam Agencyn julkaisusta alta.

 

Lisää luettavaa