The Smashing Pumpkins -pomo sanoo maksaneensa hakkerille estääkseen uutuuslevynsä vuodon – ”Heillä oli materiaalia muiltakin artisteilta”

7.5.2023 18:22

The Smashing Pumpkins -keulakuva Billy Corgan kertoo kaivaneensa kuvettaan estääkseen yhtyeen uutuusalbumin vuotamisen ennen aikojaan nettiin. Pumppareiden ATUM-rockoopperan kolmas ja samalla viimeinen osa ilmestyi perjantaina.

Corganin mukaan hakkeri sai käsiinsä äänitteen yhdeksän kappaletta puoli vuotta ennen levyn julkaisua.

”Ne olivat luultavasti tarttuvimmat, single-tyyppisimmät kappaleet”, Corgan toteaa KROQ:n Klein/Ally Show’ssa. ”Sitä pitkälti antaa levyn pois ennen kuin se saa edes mahdollisuuden nousta omille jaloilleen.”

Corgan ei tiedä kuinka hakkeri pääsi käsiksi kappaleisiin, mutta sai tietää asiasta fanilta. Hakkeri tarjosi materiaalia korvausta vastaan jossakin netin hämärässä sopukassa ja Corgan maksoi siitä lopulta omasta pussistaan.

Corganin mukaan kyseessä ei ollut tavanomainen ”Pumpkins-fani, joka oli mehuissaan menossa jakamaan sitä Redditissä.”

”Heillä oli materiaalia muiltakin artisteilta. Heillä oli kamaa mikä järkytti minua, klassista matskua vanhoilta bändeiltä, jotka luultavasti olivat valmistelemassa uusintajulkaisuja. En usko että niitä on vuodettu, joten mitä ikinä tapahtuikaan, hommalle laitettiin piste.”

Corganin mukaan hakkerilta saatiin tietoa, jonka myötä FBI pääsi tämän jäljille, mutta muusikko ei tiedä kuinka tutkimuksissa on sittemmin käynyt.

Lisää luettavaa