The Who -laulajan mukaan Keith Moon -elokuva tulee olemaan ”vastakohta laihan käsikirjoituksen omaavalle Bohemian Rhapsodylle”

Legendaarinen The Who -solisti Roger Daltrey onnistui tölväisemään Queen-raina Bohemian Rhapsodyn käsikirjoitusta kertoillessaan hiljattain kuulumisiaan Billboardille. Aivan haastattelun aluksi mies kuitenkin totesi tiensä laulajana olevan tulossa vääjäämättömään päätetisteeseensä.

”Uskon ääneni olevan mennyttä seuraavan viiden vuoden aikana”, mies sanoo kiertelemättä. ”Ikä vie sen vääjäämättä mennessään.”

”Se on vielä tällä hetkellä tallella”, Daltrey kuitenkin rientää lisäämään.

Daltrey on selvästikin päättänyt ottaa äänestään kaiken irti kun se on vielä mahdollista, sillä tuotteliaaksi heittäytynyt mies julkaisi pelkästään viime vuoden aikana ensimmäisen soololevynsä 26 vuoteen (As Long As I Have You) sekä Thanks A Lot, Mr. Kibblewhite -muistelmat. Lisäksi laulaja on kiertänyt sinfoniaorkesterin kanssa Tommy-rockoopperan tiimoilta, ja hypännyt vielä toukokuussa The Whonkin kelkkaan. Kaiken tämän päälle mies on puuhaamassa uutta The Who -albumia kitaristi Pete Townshendin kanssa.

”Pete kysyi minulta haluaisinko lähteä rundille”, Daltrey kertoo. ”Sanoin, että ’Hienoa. Kiertue sopii minulle mainiosti, mutta minkä takia?’ Tommy-jutun jälkeen ajattelin sen olevan luonnollista jatkumoa sille, miten The Who on rundannut viimeiset kahdeksan vuotta. Soitamme paremmin kuin koskaan, mutta mihin suuntaamme tästä? Et voi vain jatkaa ikuisesti samaa vanhaa show’ta.”

Kun puhe kääntyy edesmenneestä rumpali Keith Moonista suunnitteilla olevaan elämäkertaelokuvaan, Daltrey lähtee vertaamaan tulevaa tuotosta jättimenestykseksi muodostuneeseen Queen-elokuvaan.

”En tule koskaan luovuttamaan sen suhteen”, mies lupaa. ”[Käsikirjoittaja Jeff Pope] Sanoo sen olevan vaikein projekti, jossa hän on koskaan ollut mukana, mutta hän tietää että jos hän saa sen viilattua kohdilleen, elokuvalla tulee olemaan merkitystä. Se on kuin vastakohta Bohemian Rhapsodylle — tarkoitus ei muuten ole liikaa mollata hänen ystäviään Queenissa.”

”Käsikirjoitus oli makuuni turhan laiha”, mies jatkaa. ”Erittäin, erittäin laiha. Mutta ei sitä sovi liikaa moittia. Se oli kaupallinen menestys. Lisäksi Rami Malek ansaitsi palkintonsa. Hän teki uskomattoman hienoa jälkeä laihasta kässäristä huolimatta.”