Thrash metal -suuruus coveroimassa Kansas-yhtyeen ikivihreää rock-hittiä: uhka vai mahdollisuus?

Amerikkalaisen thrash metalin neljään suurimpaan yhtyeeseen lukeutuva Anthrax on tunnettu mielenkiintoisista ja erikoisista kappalevalinnoistaan, mitä cover-biisien suhteen tulee.

Yhtyeen viimeisin levy For All Kings julkaistaan rajoitettuna vinyylipainoksena, joka sisältää kaikki levyn 11 raitaa, kuusi demoa, Japanin-markkinoille äänitetty bonuskipale sekä kaksi uutta lainakappaletta. Nämä 20 biisiä on jaettu kymmenelle 7″-vinyylille. Valitettavasti kyseistä settiä on saatavilla ainoastaan Pohjois-Amerikassa ja sillä promotaankin yhtyeen alkavaa kevätkiertuetta.

Näistä kahdesta uudesta lainakappaleesta toinen on kuitenkin nyt julkaistu Youtubessa. Anthrax on tällä kertaa ottanut käsittelyynsä Kansas-yhtyeen klassisen Carry On Wayward Son -rockanthemin. Rumpali Charlie Benante kertoo soitelleensa teininä ahkerasti tätä kesällä ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvaa Kansas-klassikkoa.

– Minun piti todella kaivaa päässäni olevan kovalevyn perimmäisiä nurkkia ja muistella, miten kappale menikään. Halusimme tehdä sille oikeutta, Benante toteaa.

Onnistuiko Benante ja kumppanit tavoitteessaan? Kuuntele ja totea itse.