Thrash metal -veteraani synkkänä: metallibändit joutuvat pistämään pillit pussiin Internetin takia

25.6.2016 19:28

New Jerseyn thrash metal -ylpeys Overkillin Bobby ”Blitz” Ellsworth käväisi Metal Maniac -lehden haastattelussa juttelemassa muun muassa Internetin vaikutuksista nykypäivän metalliskeneen. Aiheesta miehellä riittikin mielipiteitä, joskaan ei välttämättä järin positiivissävyisiä sellaisia.

– Netti on hieman kaksiteräinen miekka; sen mahdollistama näkyvyys ja tiedonvälityksen nopeus ovat hienoja asioita ja tekevät maailmasta jatkuvasti pienemmän paikan. Sehän on selvää. Sosiaalinen media on kuitenkin saanut ihmiset ajattelemaan liian yhdenmukaisesti. Ei ole enää vastakkaista ajattelua. Olitpa sitten metallifani, rässifani tai jazzfani, löydät verkosta haluamasi. Otat sen helposti itsestäänselvyytenä. Ajattelet, että näin asioiden tuleekin olla ja musiikkikin on ilmaista. Näin monet ystävänikin ajattelevat, mutta onko se oikein? Ei se ole.

Ellsworth ei maalaa järin ruusuista kuvaa raskaamman rockin alueella operoivien yhtyeiden tulevaisuudesta Internetin ristipaineessa.

– Ihmisillä tulee aina olemaan tarve tiettyjen tunteidensa säväyttämiseen, mutta pitkässä juoksussa kaikki lempibändisi joutuvat lopettamaan. Sillä ei tule olemaan mitään tekemistä iän kanssa. Kyse on siitä, että he joutuvat ajattelemaan ”emme vain voi jatkaa tätä ja syödäkin vielä samalla”. Kaikki toki harmittelevat asiaa, mutta todellisuudessa he ovat osasyyllisiä tilanteeseen. Kaltaistemme bändien tuleekin ennen kaikkea keksiä kuinka saada Youtube, Spotify, Google Play, jne. nostamaan artisteille maksamiaan palkkioita.

Voit katsoa Ranskan Hellfestin yhteydessä nauhoitetun haastattelun alta.

Lisää luettavaa