Tool-basisti kertoo alkujaan kieltäytyneensä bändin koesoittokutsusta – ”Minua pelotti”

Tool

Justin Chancellorin veli kuitenkin sai basistin muuttamaan mielensä.

Vuonna 1995 Toolilla oli vyöllään esikois-ep sekä debyyttialbumi ja bändi oli jo kovaa vauhtia nousemassa vaihtoehtometalliyhtyeiden kuninkuusluokkaan, kun basisti Paul D’Amour lähti yhtyeestä kesken uuden albumin työstön. D’Amourin saappaisiin hyppäsi Peach-yhtyeessä vaikuttanut lontoolaisbasisti Justin Chancellor ja hänen kanssaan syntyi lopulta Ænima (1996), joka avasi ovet suurmenestykseen. Tällä kokoonpanolla yhtye onkin toiminut aina näihin päiviin saakka.

Chancellor (kuvassa vasemmassa laidassa) kertoo Ernie Ballin Striking A Chord -podcastissa, että asiat olisivat saattaneet olla myös toisin, sillä alun perin hän kieltäytyi bändin koesoittokutsusta.

”He soittivat, että ’Haluaisimme, että tulet koesoittoon tullaksesi bändiin’. Se oli minulle hieman liikaa sisäistettäväksi. Muistaakseni sanoin jo heti sen ensimmäisen puhelun aikana suoraan, että ei, en pysty siihen. En voi. Minua pelotti”, Chancellor muistelee.

Hänen veljensä sai kuitenkin puhuttua Justinin ympäri ja tarttumaan tilaisuuteen, vaikka se tuntuikin pelottavalta ja hän asui vielä silloin kaiken kukkuraksi Englannissa. Justin otti bändiin yhteyttä ja kysyi, voiko hän muuttaa mieltään koesoiton suhteen – ja niin hän lopulta päätyi Tooliin, jonka tyypit osoittautuivat todella kannustaviksi ja mukaviksi. Justinin edellinen bändi sitä vastoin ei katsonut loikkausta hyvällä.

”Heti kun kerroin heille koesoitosta, alkoivat kipinät lennellä ja minut potkittiin bändistä. Kaikki suuttuivat verisesti. Tulevaisuus näytti siinä kohtaa aika tyhjältä, koska minulla ei ollut bändiä enkä taatusti tulisi saamaan Tool-pestiä. Niinpä minä aloin vimmatusti säveltää uutta projektia varten – silloin minä itse asiassa tein riffin Forty Six & 2 -kappaleeseen.”

Koko haastattelun voit kuunnella tuosta alta: