Artisti: Tool

Toolin rumpali yllättyi, kun gonginuijaa tavoitellessaan hänen käteensä osui jotain paksumpaa ja, öh, epäilyttävämpää

Maynard James Keenan on nyt ottanut tavakseen velmuilla Danny Careyn kustannuksella oikein huolella. Viime viikkoina on maailman musiikkimediassa näkynyt parikin uutista siitä, miten Tool-laulaja on keksinyt kaikenmoisia koirankujeita rumpalin pään menoksi, ja viimeisin osa tästä saagasta on suorastaan erityisen onnistunut siirto.

Tool julkaisi ensimmäisen uuden videonsa 15 vuoteen – onpahan melkoista painajaiskuvastoa tämäkin teos

Jos jokin asia tässä maailmassa on kiistämätön fakta, niin se, että Toolin musiikkivideot ovat huomattavasti tavallisia musavideoita kunnianhimoisempia tapauksia. Kitaristi Adam Jonesin loihtimat kuvaelmat ovat oikeastaan ennemmin itsenäisiä taideteoksia kuin yhtyettä promotoivia viihdykkeitä, ja niiden body horror -kuvasto on ollut sellaista, ettei tekeleitä voi suurin surminkaan suositella perheen pienimpien ihmeteltäväksi. Katso tästä vaikka Stinkfist-video malliksi, jos et muuten usko.

Kävipä kerran niin, että Till Lindemann ryntäsi liekinheittimen kanssa lavalle kesken Toolin keikan

Rammsteinin kanssa keikkailemisessa on näköjään vaaransa. Metal Hammer muistelee Rammsteinin uuden singlen kunniaksi erästä tapauksta vuodelta 2011, kun Toolin keikan aikana oli syttyä tulipalo Till Lindemannin tempauksen vuoksi. Lindemann ja liekinheitin, siinäpä turvallinen yhdistelmä.