Tuomari teki päätöksen Britney Spearsin holhouskiistassa – Laulajan isä pysyy edelleen tämän holhoojana

Spears halusi irtisanoa isänsä holhoojan pestistä, joka on jatkunut 13 vuotta.
1.7.2021 14:20

Tuomari on hylännyt ”ilman ennakkokäsityksiä” poptähti Britney Spearsin pyynnön purkaa isänsä Jamies Spearsin roolin laulajan holhoojana. Päätöksestä uutisoi The Guardian.

Jamie Spears on toiminut laulajan holhoojana ja muun muassa vastannut tämän kymmenien miljoonien arvoisesta omaisuudesta jo 13 vuoden ajan. Britney Spearsin asianajajan Samuel Inghamin mukaan laulaja pelkää isäänsä ja kokee tämän hallitsevan laulajan elämää täysin. Spears antoi 23. kesäkuuta oikeusistuimelle lausunnon, jossa tämä sanoi isänsä pakottavan hänet tekemään töitä vasten tahtoaan ja estää häntä menemästä naimisiin tai saamasta lapsia. Hän ei myöskään saa tavata tiettyjä ystäviään eikä hänen poikaystävänsä saa kyyditä häntä autossa. Spearsin mukaan holhous on aiheuttanut masennusta ja traumoja.

”Tämä holhous tekee minulle paljon enemmän haittaa kuin hyötyä. Ansaitsen elää elämääni. Olen loistava siinä, mitä teen”, Spears sanoi lausunnossaan ja vertasi holhousjärjestelyä laittomaan seksikauppaan.

”Minun ei pitäisi olla holhouksen alaisena, jos olen kykenevä tekemään töitä. Lakien on muututtava. Koen, etten pysty elämään täyttä elämää.”

Britney Spears pyysi tuomioistuinta nimittämään pääholhoojakseen varallisuusyhtiö Bessemer Trustin ja katkaisemaan isänsä Jamie Spearsin roolin kokonaan. Oikeus myönsi Bessemer Trustille toisen holhoojan roolin, mutta Jamie Spears pysyy edelleen toisena holhoojana eli hänen rooliinsa tai vastuualueeseen ei tullut muutoksia.

Jamie Spearsista tuli tyttärensä holhooja sen jälkeen, kun Britney kärsi useista hermoromahduksista vuosina 2007 ja 2008. Holhouksen alaiseksi asetetaan yleensä vain iäkkäitä ihmisiä, jotka eivät pysty tekemään itseään koskevia päätöksiä. Järjestely on herättänyt paljon kritiikkiä ja synnyttänyt myös Free Britney -liikkeen, joka vaatii holhouksen purkamista. Britneyn tueksi on sosiaalisessa mediassa noussut myös useita kollegoita kuten Christina Aguilera, Mariah Carey ja Halsey.

Lisää luettavaa