Tuomo & Markus sai unelmapestin – lämmittelee Wilcoa USA:n-kiertueella

21.10.2019 11:42

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin johtama americana-yhtye Tuomo & Markus on kiinnitetty yhdysvaltalaisen Wilcon levynjulkaisukiertueen lämmittelijäksi. Aivan koko rundilla suomalaiset eivät ole mukana, vaan kyseessä on Wilcon USA:n-kiertueen loppupätkä 17.–22.11.2019 ja kaupunkeina Kansas City, Denver, Omaha ja Minneapolis.

– On tietenkin suuri kunnia päästä lämmittelemään lempibändiään, vieläpä näin isoihin saleihin, Markus Nordenstreng kertoo. – Omien keikkojen ohella jännittää, miltä Wilco kuulostaa pitkän keikkataukonsa jälkeen.

Aivan puskista asia ei tullut, sillä Tuomo & Markus -yhtyeen Dead Circles -debyytillä soittivat Wilcon basisti John Stirratt ja kosketinsoittaja Patrick Sansone. Myös rumpali Glenn Kotche on suomalaismuusikoille tuttu yhteistyökumppani, hänhän asustelikin Helsingissä hyvän tovin. Miesten yhteissoitosta pääsee nauttimaan esimerkiksi alta löytyvältä videolta.

Amerikassa ollessaan Tuomo & Markus valmistelee ensi vuonna julkaistavaa toista albumiaan. Levyä on äänitetty Los Angelesissa Jonathan Wilsonin kanssa, joka on oman soolouransa lisäksi tullut tutuksi Roger Watersin yhtyeen kitaristina ja monipuolisena tuottajana.  Uusi Tuomo & Markus -single ilmestyy 11.11.

Americana-genren tärkeimpiin yhtyeisiin lukeutuva Wilco puolestaan julkaisi juuri uransa 11. albumin Ode To Joy.

Lisää luettavaa