Turkuun tulossa uusi kulttuurikeidas entisen Klubin tiloihin – Utopia Club on matalan kynnyksen keikkapaikka genreen katsomatta

"Ajateltiin, että kyllähän tällainen legendaarinen paikka pitää saada auki parin vuoden jälkeen", toteaa klubin toinen perustaja Jukka Lampikoski.
11.2.2021 12:38

Turun elävän musiikin tarjonnassa on vuodesta 2018 asti ollut iso aukko Gongin, entisen Klubin mentyä konkurssiin. Tänä keväänä tuo aukko viimein paikataan, kun Gongin/Klubin tiloihin Humalistonkadulle aukeaa uusi elävän musiikin keidas Utopia Club. Klubin nettisivuilla luvataan rentoa fiilistä, edullisia hintoja sekä musiikkia niin liveorkestereiden kuin dj:tten toimesta.

Utopia Clubia pyörittävät it-taustaiset yrittäjäveljekset Jukka ja Mikko Lampikoski, joista Mikolla on parinkymmenen vuoden verran kokemusta myös ravintola-alalta. Puhelimitse tavoitettu Jukka kertoo veljesten tavoitteena olevan pitää kaupungin kulttuurielämää yllä tarjoamalla bändeille matalan kynnyksen keikkapaikan. Utopia jatkaa siis tältä osin Gongin/Klubin hengessä, mutta pelkistetymmällä ja indie-henkisellä konseptilla.

– Kaikki kolme kerrosta ovat käytössä ja ajatuksena on pitää homma simppelinä niin, että parissa kerroksessa on dj-musiikkia ja ylimmässä kerroksessa sitten livekeikkaa kautta yökerhoelämää. Ja kun ollaan yksityisessä omistuksessa eikä ketjuravintola niin yritetään pitää fiilis myös sen mukaisena ja huolehtia, että asiakkaat viihtyy, Jukka Lampikoski kertoo Soundille.

– Jos bändejä mietitään, niin halutaan mahdollistaa pienempienkin artistien keikkailua Turun seudulla ja kaikki genret ovat tervetulleita. Meillä on paljoo tilaa kokeiluille ja voimme tarjota kaikille vähän kaikkea, muttei kuitenkaan liikaa.

Tällä hetkellä korona kuitenkin rajoittaa tiukasti mahdollisuutta tarjota sitä elävää musiikkia ja sen myötä myös Utopia Clubin avaamista on jouduttu lykkäämään alkuperäisistä suunnitelmista. Sen erityisemmin ei korona kuitenkaan ole Jukka Lampikosken mukaan lisännyt paineita.

– Ajatushan oli, että oltaisiin avattu jo tyyliin tässä tai ensi kuussa, mutta odoteltiin näitä viimeisimpiä koronapäätöksiä. Todennäköisesti joudumme avaamaan tiloja osissa, eli tyyliin pari kerrosta ennen toukokuuta ja sitten kun livekeikkoja voi pitää, niin avataan livekerros sen mukaan ja buukataan artisteja. Kontakteja on jo paljon eli esiintyjiä saadaan kyllä lyhyelläkin aikataululla listalle, Lampikoski sanoo.

– Riskit nyt ovat sellaiset, mitä kaikessa yrittämisessä muutenkin aina on, mutta ajateltiin, että kyllähän tällainen legendaarinen paikka pitää saada auki parin vuoden jälkeen. Jos ei mitään yritä, niin ei mitään saakaan! Eikä tällaista paikkaa viitsi antaa millekään ketjuravintolalle otettavaksi – varmasti tulijoita olisi viimeistään koronan jälkeen.

Lisätietoja paikasta löytyy nettisivujen lisäksi Utopia Clubin Facebook-sivuilta.

Lisää luettavaa